Topovi i pješaci II. dio

Topovi i pješaci II. dio - Kovačević, Vlado | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kovačević, Vlado
DIMENZIJA
7,62 MB
NAZIV DATOTEKE
Topovi i pješaci II. dio.pdf
ISBN
5284543400126

OPIS

U ovoj knjizi razmatraju se sve vrste završnica topova s pješacima koje imaju praktično značenje. Ona predstavlja pravi izazov za sve one koji žele proniknuti u najdublje tajne topovskih završnica i otkriti koliko je daleko od istine znamenita “pacerska” krilatica: “Sve topovske završnice su remi!”. Tu ćete pronaći detaljna objašnjenja uloge udaljenog slobodnjaka, čudesnih remija topa protiv topa sa lovčevim i rubnim pješakom, te prave strategije obrane u završnicama sa tri protiv četiri pješaka na istome krilu.

Prihvati i zatvori Autor je šahovskih knjiga Topovi i pješaci (prvi i drugi dio), Topovi i lake figure (Zagreb, 2007.), Trilogija velemajstora "Pješaci i lake figure" (Pješačke i skakačke završnice", "Lovačke završnice", "Završnice lakih figura") (Zagreb, 2002.). Vlado Kovačević rođen je 26.

Topnička paljba bila je obilna, no niti blizu precizna niti učinkovita koliko bi se od nje očekivalo, veči dio hitaca završavao je daleko od mete. Laki pješaci bili su uglavnom bez osobne zaštite i naoružani bacačkim oružjem ... Mornaričko pješaštvo prvi put se pojavilo krajem XVI.

POVEZANE KNJIGE