Atlas šumskih oštećenja

Atlas šumskih oštećenja - Butin | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Butin
DIMENZIJA
10,13 MB
NAZIV DATOTEKE
Atlas šumskih oštećenja.pdf
ISBN
7533609176417

OPIS

ATLAS ŠUMSKIH OŠTEĆENJA – Dijagnoze bolesti drveća «Atlas šumskih oštećenja» omogućuje i pojednostavljuje prepoznavanje i razlikovanje šteta od raznovrsnih uzročnika na najvažnijem šumskom drveću na osnovi jednostavnih izvana vidljivih obilježja. Prikazane su štete koje nastaju kao posljedica ekstremnih vremenskih nepogoda, nedostataka hranjivih tvari, imisija, kiselih kiša, herbicida, štetočina kao i infekcijskih bolesti (gljivičnih, bakterijskih, virusnih itd.). Osim toga obrađene su i greške drveta, te drugi štetni simptomi na i u drvetu. Svaki opis oštećenja je upotpunjen navodom o daljnjoj literaturi. Sve veće onečišćenje zraka je trajno opterećenje za šume te ih čini manje otpornim i na sve druge štetne utjecaje. Pravo rješenje za ovu problematiku je temeljito i stalno praćenje zdravstvenog stanja šume i ispravno dijagnosticiranje svake nepoželjne pojave. Tome treba poslužiti 658 vjernih kolor fotografija, te stručni opisi uzročnika i šteta u šumi, a koje izuzetno sistematizirano donosi ovaj atlas. Knjiga će poslužiti širokom krugu ljudi: stručnjacima iz prakse s područja šumarstva, istraživačima, učenicima i studentima, te svima koji rade na zaštiti okoliša, ekolozima, ljubiteljima prirode i dr. O autorima: Dr. Günter Hartmann, nekadašnji šumski fitopatolog na Odjelu zaštite šuma usjevernonjemačkom Zavodu za šumarstvo u Göttingenu. Prof. dr. Franz Nienhaus, nekadašnji voditelj Odjela za virologiju u Institutu zabolesti bilja bonskog sveučilišta. Prof. dr. Heinz Butin, nekadašnji voditelj Instituta za zaštitu šuma Državnogzavoda za poljoprivredu i šumarstvo, Braunschweig.

Prikazane su štete koje nastaju kao posljedica ekstremnih vremenskih nepogoda, nedostataka hranjivih tvari, imisija, kiselih kiša, herbicida ... «Atlas šumskih oštećenja» omogućuje i pojednostavljuje prepoznavanje i razlikovanje šteta od raznovrsnih uzročnika na najvažnijem šumskom drveću na osnovi jednostavnih izvana vidljivih obilježja. Prikazane su štete koje nastaju kao posljedica ekstremnih vremenskih nepogoda, nedostataka hranjivih tvari, imisija, kiselih kiša ... Atlas šumskih oštećenja : dijagnosticiranje bolesti šumskog drveća / Guenter Hartmann, Franz Nienhaus, Heinz Butin ; [preveo Z.

Voćna vina Grupa autora, Erich Kolb. Šparoge Hans Dieter Hartmann.

POVEZANE KNJIGE