Suvremena psihoanalitička psihoterapija

Suvremena psihoanalitička psihoterapija - Čorlukič, Mirko | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Čorlukič, Mirko
DIMENZIJA
4,98 MB
NAZIV DATOTEKE
Suvremena psihoanalitička psihoterapija.pdf
ISBN
9549354832911

OPIS

Suvremena psihoanalitička psihoterapija – relacijska sinteza Ova je knjiga najvećim dijelom inspirirana knjigama i radovima njujorškog psihoanalitičara Stephena Mitchella koji je oblikovao relacijsku psihoanalitičku sintezu, koju nije htio smatrati novom školom, još jednom uz klasičnu frojdovsku psihoanalizu, teoriju objektnih odnosa i self-psihologiju. Uz njega su prisutni i neki drugi američki relacijski autori, uglavnom grupirani oko psihoanalitičkog William Alanson White Institute, kao i njemački psihoanalitičari H. Thoma i H. Kachele iz Ulmske klinike. Knjiga Suvremena psihoanalitička psihoterapija – relacijski pristup namijenjena je svim stručnjacima koji rade u području mentalnog zdravlja i u srodnim područjima, dakle psihoterapeutima, stručnjacima koji rade s ljudima i svima onima koje zanima psihoterapija, te studentima humanističkih znanosti i medicine koji žele proširiti znanje o ovoj disciplini.

CITIRANJE Psihoanalitička psihoterapija i grupna analitička psihoterapija u svakodnevnoj kliničkoj praksi ... Suvremena psihoanalitička psiho-terapija je plod više od stogodišnjeg procesa revizije i usavršavanja (1).

Psihoanaliza i psihoanalitička psihoterapija su dva pristupa koje psihoanalitičari koriste u radu sa klijentima. Spolja gledano, razlike između dva pristupa su u učestalosti viđanja i načinu kontakta.

POVEZANE KNJIGE