Knjiga mrtvih

Knjiga mrtvih - Cornwell, Patricia | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Cornwell, Patricia
DIMENZIJA
6,7 MB
NAZIV DATOTEKE
Knjiga mrtvih.pdf
ISBN
1888505975944

OPIS

Knjiga mrtvih iz naslova dnevnik je u koji se ručno upisuju svi slučajevi koji stignu u mrtvačnicu. No za forenzičarku Kay Scarpetta, ona će dobiti novo značenje. Nedugo nakon preseljenja u Charleston u saveznoj državi Južnoj Karolini koje joj je trebalo donijeti željeni smiraj, a gdje bi trebala voditi privatni forenzični laboratorij, Scarpetta je pozvana da istraži ubojstvo američke tenisačice Drew Martin, čije je unakaženo tijelo pronađeno u Rimu. Kontradiktorni dokazi ostavit će Scarpettu, kao i talijanske karabinjere i njezinu ljubav Bentona Wesleyja u nedoumicama. No, kada ona otkrije trag koji povezuje umorstvo tenisačice s tijelom neidentificiranog dječaka iz Južne Karoline, a to dvoje vodi do njezine stare nemeze, manijakalne psihijatrice Marilyn Self, Scarpetta će se morati suočiti s osobom koja utjelovljuje njezine najveće strahove… U knjizi mrtvih ispunjavaju se reci, a zlokobna slutnja navijestit će mogućnost da se među njima pojavi i Scarpettino ime. Bez konkurencije Patricia Cornwell već dva desetljeća suvereno vlada svijetom krimića kao najpopularnija, najtiražnija, najbogatija i najkontroverznija autorica tog žanra. Svjetsku slavu donijela joj je upravo serija romana o doktorici Kay Scarpetta, razvedenoj sudskoj patologinji u muškom svijetu detektiva, koja iz knjige u knjigu osvaja svojom predanošću i čvrstinom, a plijeni ranjivošću i suptilnošću, bezrezervno je odana talijanskoj kuhinji, kavi, cigaretama i pokojoj čašici alkohola. Scarpetta uz pomoć najsuvremenije tehnologije, ali i vlastite intuicije, proganja zvjerske ubojice, boreći se pritom i s osobnim demonima. Srca čitatelja osvojio je i njezin stalni pratitelj, čangrizavi policijski poručnik Pete Marino, te njezina velika ljubav, FBI-jev stručnjak za psihologiju zločinaca Benton Wesley, kao i nećakinja joj Lucy.

dinastije, počinju se gradi­ ti skrivene grobnice u tebanskim brežuljcima na zapadnoj obali rijeke Nil. Bile su koncentrirane u prostoru kojeg nazivamo Do­ lina kraljeva.

Događanja ... Egipatska Knjiga mrtvih - Najpoznatiji dio Knjige mrtvih . Knjiga mrtvih također opisuje ponašanje božanstava i dokle je sezao njihov kult.

POVEZANE KNJIGE