Medicinska kemija

Medicinska kemija - Mintas, Maden | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mintas, Maden
DIMENZIJA
7,58 MB
NAZIV DATOTEKE
Medicinska kemija.pdf
ISBN
1638941647626

OPIS

Osnovna misao vodilja u pisanju ove knjige bila je prikazati sjajna otkrića novih lijekova čijom su primjenom u medicini olakšani neizrecivi bolovi i spašeni milijuni života. Knjiga je podijeljena u dva dijela. U prvome se dijelu, nakon kratkog pregleda povijesti lijekova i definiranja medicinske biokemije kao interdisciplinarne znanosti koja zadire u kemijske discipline i bioznanosti, izlažu načela medicinske kemije. Zatim se opisuje povijesna i suvremena receptorska teorija, a potom i mete djelovanja lijekova. U posebnom su poglavlju prikazane strategije koje se primjenjuju u razvoju novoga lijeka. U drugom se dijelu tumači u 10 poglavlja razvoj najučinkovitijih lijekova odabranih terapijskih skupina. Svako od navedenih poglavlja sadržava etiologiju bolesti, iscrpan opis sinteza i mehanizma djelovanja lijekova. Knjiga je interdisciplinarnog karaktera i namijenjena kao sveučilišni udžbenik prije svega studentima, polaznicima diplomskih i doktorskih studija, ali i svim znanstvenicima koji se bave interdisciplinarnim istraživanjima u medicinskoj kemiji.

Ako nastavite pregledavati ove stranice, kolačići će biti korišteni u suradnji s vašim preglednikom Weba. Medicinska biokemija odnosno laboratorijska medicina, jedna od temeljnih medicinskih znanosti. Prema Pravilniku o znanstvenim i umjetničkim područjima, poljima i granama Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj Republike Hrvatske, medicinska biokemija je grana polja Temeljnih medicinskih znanosti, područja biomedicine i zdravstva. medicinska kemija - veterinarski fakultet Kemija priprema za završni kolokvij Pripreme za završni kolokvij u 2016./2017.

Naslov Medicinska kemija (Medicinal Chemistry) Autori Mintas, Mladen ; Raić-Malić, Silvana Vrsta, podvrsta i kategorija knjige ... Medicinska kemija Rezultati ispita iz medicinske kemije, održanog dana 18.02.2021. godine Izvedbeni nastavni plan iz Medicinske kemije za ak.

POVEZANE KNJIGE