Ruska avangarda 2

Ruska avangarda 2 - Flaker, Aleksandar | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Flaker, Aleksandar
DIMENZIJA
7,73 MB
NAZIV DATOTEKE
Ruska avangarda 2.pdf
ISBN
2220728056656

OPIS

Ruska avangarda 2 – Književnost i slikarstvoAleksandar Flaker rođen je 1924. u Bialystoku u Poljskoj. Završio Filozofski fakultet i doktorat znanosti u Zagrebu. Bio je redovni sveučilišni profesor ruske književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gost-profesor na Yale University (SAD), te na sveučilištima u Amsterdamu, Münchenu, Grazu, Beču, Innsbrucku i Peruggi. Književni je teoretičar i esejist, prevoditelj. Prevodio s ruskog Vladimira Majakovskog, Jurija Olješu, Venjamina Kaverina. Član je HAZU, te dopisni član Slovenske akademije znanosti i umjetnosti, Poljske akademije Umjetnosti (Krakow) i počasni član Mađarske akademije znanosti i umjetnosti.

Što ljudi govore - Napišite recenziju. Na uobičajenim mjestima nismo pronašli nikakve recenzije.

godine. Povod izdanju ove knjige postalo je objavljivanje knjige istoga autora na ruskom jeziku pod naslovom "Živopisnaja literatura i literaturnaja živo… Ruska avangarda by Aleksandar Flaker, 1984, SN Liber, Globus edition, in Croatian - Posebno izd. Aleksandar Flaker : 'Ruska avangarda 2' Nastavak kultne knjige koja se afirmirala u svjetskim razmjerima, čuvene Flakerove 'Ruske avangarde' objavljene 1984.

POVEZANE KNJIGE