Rico, Oskar i mračne sjene

Rico, Oskar i mračne sjene - Steinhofel, Andreas | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Steinhofel, Andreas
DIMENZIJA
6,43 MB
NAZIV DATOTEKE
Rico, Oskar i mračne sjene.pdf
ISBN
7647718460687

OPIS

U čemu je tajna uspjeha A. Steinhöfela? Njegov glavni lik u akcijskom romanu Rico… posebno je simpatičan dječak, pomalo zaostao, niskonadaren, kako ga opisuje autor. Pohađa u Berlinu školu za djecu s posebnim potrebama. No, unatoč svojoj zaostalosti on, zapravo, izvrsno zaključuje i oštro promatra i anali­zira svijet odraslih. Udružit će se sa sitnim, neuglednim dječakom Oskarom koji je, međutim, posebno nadareno dijete. Oni će otkriti otmičara djece Mistera 2000 koji cijelom Berlinu zadaje muke. To će biti i početak njihova prijatelj­stva. Knjiga je izvrsno pisana, s mnogo duhovitosti, topla i plemenita. Andreas Steinhöfel jedan je od najistaknutijih suvremenih autora za djecu i mlade na njemačkom govornom području. Za sveukupno djelo dobio je 2009. uglednu nagradu “Erich Kästner”, a upravo ove jeseni na Frankfurtskom sajmu dodijeljena mu je nagrada za najbolju knjigu godine u Njemačkoj. To je knjiga Rico, Oskar i mračne sjene koju predstavljamo i hrvatskim čitateljima, u prijevodu Štefanije Halambek. Steinhöfel živi i radi u Berlinu kao prevoditelj, recenzent i scenarist. Njegova do sada najpopularnija knjiga bila je Sredina svijeta koja je 1999. nominirana za uglednu njemačku nagradu “Jugendliteraturpreis”.

U ovoj nastavnoj jedinici čitat ćeš o dječaku koji se zove Rico i o njegovoj majci. Suprotnosti se privlače - Oni su dokaz da prava ljubav ne bira ni vrijeme ni mjesto - Pogledajte video i opis za film Suprotnosti se privlače (Poli opposti) Offizieller RICO OSKAR UND DIE TIEFERSCHATTEN HD-Trailer 2014 (German / Deutsch) ABONNIEREN http://abo.yt/kc | Movie #Trailer (OT: Rico, Oskar und die Tief... Biblioteka Stribor Nakladnik: Znanje, Zagreb Godina izdanja: 2009. Uvez: tvrdi Broj stranica: 155 Format: 17,5 x 21,5 cm Rico, Oskar i mračne sjene / Andreas Steinhöfel Ronilac bisera / Ludwig Bauer Ružičasta sanjarica / Silvija Šesto Ružni snovi / R.

MARC zapis - ID: 73956 ... Rico,Oskar i mračne sjene Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

POVEZANE KNJIGE