Srpsko pitanje i hrvatska politika – svjedočanstva i dokumenti 1990-2000.

Srpsko pitanje i hrvatska politika – svjedočanstva i dokumenti 1990-2000. - Juzbašić, Živko | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Juzbašić, Živko
DIMENZIJA
8,87 MB
NAZIV DATOTEKE
Srpsko pitanje i hrvatska politika – svjedočanstva i dokumenti 1990-2000..pdf
ISBN
8572694728144

OPIS

Ako je netko zadobio političku i moralnu legitimaciju da kritički govori o zadnjih dvadesetak godina hrvatske političke povijesti, onda je to svakako Živko Juzbašić. On je takoreći, od prvog dana Miloševićeva dolaska na vlast u Srbiji upozoravao na opasnosti njegove velikosrpske ideje i politike, i njegovih agresivnih, imperijalnih nakana. To ga nije spriječilo da vidi sve nakaradnosti i aberacije hrvatske politike od vrijednosti za koje se cijeli život zalagao: antifašizma, međunacionalne ravnopravnosti, jednakosti pred zakonom, poštivanja ljudskih, građanskih i manjinskih prava. Ova knjiga od prve do zadnje stranice, uvjerljivo, ponegdje i dramatično, svjedoči o takvu zalaganju i angažmanu. Stranicama ove knjige defilira stotine nesretnika, koji za svoju nesreću i stradanje nisu krivi i kojima je upravo on doslovce spašavao živote i egzistencije. Priča, međutim, ne govori samo o njemu i o ljudima kojima je pomagao. Ona još uvjerljivije govori o sistemu, o njegovim temeljnim vrijednostima, o njegovim protagonistima i privrženicima, zbog kojih su ti ljudi ostali bez ikakvih prava, bez dostojanstva, bez imovine i bez domovine.

Srpsko pitanje i hrvatska politika - svjedočanstva i dokumenti 1990-2000. Predstavljanje knjige Živka Juzbašića Srpsko pitanje i hrvatska politika - Svjedočanstva i dokumenti 1990-2000 - o knjizi govore uz autora Božo Rudež, Ilija Ranić, Jovan Mirić, Božo Novak, Zdravko Bazdan. www.prometej.net.

Izdavač: Prometej, Zagreb Stanje: kao nova. lični pogled srpskog člana vlade Hrvatske u ratnim vremenima, izbijanje rata,pomoć građanima, polemike , nedoumice, obilje dokumenata , pisama, 534 stranice, veliki format, latinica.../DR SOKRATES Svoje političko djelovanje i stavove iznio je 2009.

POVEZANE KNJIGE