Koncept političke kulture

Koncept političke kulture - Welch, Stephen | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Welch, Stephen
DIMENZIJA
8,75 MB
NAZIV DATOTEKE
Koncept političke kulture.pdf
ISBN
5741068491465

OPIS

Politička kultura jedan je od najpopularnijih i najzavodijivijih pojmova u politologiji; ujedno i jedan od najkontroverznijih i najzbrkanijih. Otkako je iskazan 1979, ovaj stavje u najmanju ruku postajao sve istinitijim. Posljednjih godina došlo je do oživljavanja teorijske debate o ovom pojmu i novih primjena u raznim akademskim disciplinama. K tome, njegova se upotreba široko rasprostrla među novinarima i televizijskim komentatorima; njegova se privlačnost na zabrinjavajući način proširila čak i na reklamne autore. Takvo stanje stvari baš ne ohrabruje upuštanje u opću kritiku političke kulture i istraživanje načina njene upotrebe. Isprva se čini kao da se istraživanje političke kulture razgranalo i proširilo onkraj točke na kojoj je uopće korisno govoriti o njoj pod jedinstvenom oznakom. Taj je prvi dojam do neke mjere točan, po tome što je, kakvi god bili zaključci ove studije, jasno da u ideji političke kulture ima nečega što će i dalje privlačiti politologe, historičare i analitičare-savjetnike: poput rane antropologijske ideje same kulture, ona prijeti da apsorbira sve što joj se nađe u blizini.

LibraryThing is a cataloging and social networking site for booklovers Tipovi političke kulture, za razliku od drugih pojmova (dimenzija, modela, itd.), objašnjavaju sve veze i korelacije između ukupnih pojavnosti političke kulture. Pokazano je kako se mogu koristiti različiti kriteriji za klasifikaciju tipova političke kulture.

Prikaži sve Click to read more about Koncept političke kulture by Stephen Welch. LibraryThing is a cataloging and social networking site for booklovers Tipovi političke kulture, za razliku od drugih pojmova (dimenzija, modela, itd.), objašnjavaju sve veze i korelacije između ukupnih pojavnosti političke kulture.

POVEZANE KNJIGE