Junaci i zločinci

Junaci i zločinci - McLynn, Frank | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
McLynn, Frank
DIMENZIJA
11,95 MB
NAZIV DATOTEKE
Junaci i zločinci.pdf
ISBN
4493020867689

OPIS

Junaci i zločinci – Kako su razmišljali najveći ratnici u povijesti U povijesti ratovanja jedna je elitna skupina ljudi stekla gotovo legendaran status zahvaljujući odvažnosti, ambicioznosti i neviđenoj vojničkoj genijalnosti. Ali mnogi od njih imali su i velike karakterne mane. U knjizi Junaci i zločinci proslavljeni se povjesničar Frank McLynn bavi šestoricom najmoćnijih i najkarizmatičnijih vođa svih vremena: Spartakom, Atilom, Rikardom Lavljeg Srca, Cortésom, Tokugawom Ieyasuom i Napoleonom. Kako su stekli naoko nedodirljivu moć? Koji su ih to motivi, osobne odlike i slabosti doveli do postignuća za kakva nitko drugi nije imao hrabrosti? U šest snažnih i pronicljivih portreta McLynn izvrsno opisuje ključne trenutke, situacije u kojima su se ti ratnici dokazali u borbi, iz temelja mijenjajući svoj život, sudbinu svoga naroda, a u pojedinim slučajevima i povijest svijeta. Tako ćemo otkriti što je Spartaka nagnalo da se unatoč nikakvim izgledima za uspjeh namjeri na moćni Rim i kako se mladi Napoleon u dramatičnim okolnostima u Toulonu domogao vlasti. Knjiga Junaci i zločinci više je od puke zbirke pojedinačnih životopisa. Rasvjetljujući složenu psihologiju tih iznimnih vođa, McLynn gradi krajnje uvjerljiv prikaz vrhunskog ratnika. Izdana uz veliku BBC-ovu televizijsku seriju, ova nas iznimna knjiga uvodi u način razmišljanja i funkcioniranja najvećih ratnika u povijesti.

Članci ZVIŽDUCI ZA CRKVU, PLJESAK ZA TITA Istarski antifašisti predsjednicu ispratili pjevajući partizanske pjesme ... Junaci i zločinci -Frank McLynn. Cijena 50 kn ~ 7 € Pošalji poruku Veleprodajna cijena: Približno: Netto cijena: PDV: Šifra oglasa: 27570852 Podijeli Spremi Osnovne informacije Lokacija Grad Zagreb, Črnomerec, Črnomerec Stanje novo.

Nagradno pitanje glasi: Koji je ratnik prototip mafijaškog šefa? Točan odgovor možete pronaći u recenziji. Svoje odgovore šaljite na e-mail: igra(at)fantasy-hr.com, s naznakom JUNACI ... Zagreb : Naklada Ljevak, 2009.

POVEZANE KNJIGE