Popizam

Popizam - Hackett, Pat | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hackett, Pat
DIMENZIJA
10,91 MB
NAZIV DATOTEKE
Popizam.pdf
ISBN
8876098095413

OPIS

Šezdesete je pomela kulturna oluja – pop art, psihodelija. Bob Dylan, underground filmovi – a u New Yorku je u središtu bio Andy Warhol. Njegov studio, atelje na Manhattanu poznat kao Factory, bio je fokalna točka scene šezdesetih, mjesto gdje je stvorio velika platna s limenkama juhe i kulturnim simbolima koji su definirali pop art, i gdje su se mogli zateći svi, od Lou Reeda i Velvet Undergrounda do Edie Sedgwick. Tamo su snimljene Djevojke iz Chelseaja i drugi Warholovi klasici, i tamo je sam Warhol pomno promatrao to posve nevjerojatno doba. O njemu je napisao knjigu POPizam koja je i danas zanimljiva zbog svoje anegdotalnosti, duhovitosti i iskrenosti. Intrigantna poput najboljeg telefonskog trača, istovremeno duhovita i mudra, POPizam – koja prvi put izlazi na hrvatskom jeziku -svjedočanstvo je insajdera o dekadi koja je promijenila svijet. Američki umjetnik Andy Warhol (1927. -1987.) rođen je kao dijete rusinskih emigranta iz Slovačke. Proslavila ga je limenka s Campbellovom juhom i izjava kako će u budućnosti svatko biti slavan 15 minuta. Sam je na početku karijere uređivao izloge trgovina, pisao oglase i novinske reklame. Svijet je osvojio idejom kako je sve dopušteno, vodio se principom mnogo je lijepo, jako mnogo je jako lijepo pa tako i Coca-Cola, Marilyn Monroe, Elisabeth Taylor i električna stolica mogu biti lijepe ako se umnože dovoljno puta.

While Andy has left an indelible mark in art, the original Factory girls have contributed to feminism ... POPizam | Andy Warhol, Pat Hackett | download | Z-Library. Download books for free.

-1987,) rođen je kao dijete rusinskih emigranta iz Slovačke. Popizam je služio kao parada za Andyja Warhola, za umjetnost koju je stvorio svojim iskustvima u gorućim šezdesetim godinama. U feminizmu smo se okrenuli praksi i pokazali kako su žene utjecale na život i rad umjetnika, ne ulazeći u teoriju.

POVEZANE KNJIGE