Posljednji teorem

Posljednji teorem - Clark, Arthur C. | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Clark, Arthur C.
DIMENZIJA
5,56 MB
NAZIV DATOTEKE
Posljednji teorem.pdf
ISBN
4833775636264

OPIS

Trideset svjetlosnih godina od nas, nevidljivi za ljudske oči, Veliki Galakti pretražuju nebo u potrazi za inteligentnim životom. Njihova zadaća: iskorijeniti svaku tehnološki naprednu vrstu koja bi mogla zaprijetiti njihovoj dominaciji u svemiru… Završni roman velikog barda znanstvene fantastike, nedavno preminulog Arthura Clarkea (1917-2008), i Frederika Pohla, također velike zvijezde SF galaktike. Nakon što je bio detektiran prvi bljesak eksplozije nuklearnog oružja na jednom malom plavom planetu, velika međuzvjezdana flota podaničkih svemirskih rasa dobiva od Velikih Galakta naredbu da uništi ratoborna bića na tom planetu. Istodobno, na otoku Šri Lanki, jedan mladi student astronomije, Ranjit Subramanian, opsjednut je matematičkim teoremom od prije tri stotine godina… Istodobno, tri supersile, SAD, Kina i Europa, nadmeću se za primat u svijetu. A kad do Zemlje stigne prvi izvanzemaljski brod, Ranjit se nađe u situaciji da spašava ne samo živote svoje obitelji već i cijelog čovječanstva… SIR ARTHUR C. CLARKE i FREDERIK POHL dobitnici su brojnih nagrada za svoja djela. Obojica su proglašena „Majstorima znan-fana“ i obojica su surađivala sa brojnim drugim piscima tijekom godina. Međutim, nikada do ovog romana nisu zajedno bili surađivali na nekom djelu.

Skupina istraživača s izraelskog Techniona i Googlea u Tel Avivu predstavila je automatizirani sustav nagađanja pod nazivom Ramanujanov stroj. Ime je dobio prema matematičaru Srinivasi Ramanujanu, koji je razvio tisuće ... Fermatov posljednji teorem (prestaro za odgovor) Luka Ćavara 2013-06-22 15:08:48 UTC.

Dokaz, za koji je Pierre de Fermat tvrdio da postoji, ali da je predugačak da ga ispiše na margini knjige Aritmetika Diofanta iz Aleksandrije, nikad nije nađen u ... Fermatov posljednji teorem Ivona Alkovi c, Marija Bliznac Trebje sanin Sa zetak Pri ca o Fermatovom posljednjem teoremu i potrazi za njegovim do-kazom poznata je i onima koji nisu detaljno prou cavali matematiku. U ovom cemo radu dati kratki uvod u Posljednji teorem te predstaviti konstrukciju Pitagorinih trojki i Fermatovu metodu beskona cnog ... Posljednji teorem.

POVEZANE KNJIGE