Ispovijedam

Ispovijedam - Cabre, Jaume | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Cabre, Jaume
DIMENZIJA
4,59 MB
NAZIV DATOTEKE
Ispovijedam.pdf
ISBN
7333055197939

OPIS

Nesuđeni svećenik Felix Ardevol koristi se svojim vezama u Vatikanu kako bi se dokopao vrijednog nacističkog plijena, Storionijeve violine Vial iz 1764. Mnogo godina poslije njegov sin Adria prisjeća se sumornog stana prepunog antikviteta u kojem se kao dječak, s figuricama šerifa Carsona i indijanskog poglavice Crnog Orla, skrivao iza fotelje pokušavajući dokučiti očeve tajne. I nakon pedeset godina, muči ga krivnja jer je znao kombinaciju za otvaranje sefa, posudio Vial svojem prijatelju Bernatu i tako izazvao fatalnu zabunu. No skupocjeno glazbalo nije bilo zlosretno samo za oca i sina Ardevol – ovaj je instrument imao vrlo uzbudljivu povijest, a ljudi kojima je prošao kroz ruke, od baroknog skladatelja Jean-Marieja Leclaira do violinistice Židovke Berte na različite su načine postali taocima njegove sudbine. Roman Ispovijedam, fascinantno djelo vodećega katalonskog pisca današnjice Jaumea Cabréa, prevedeno je na dvadesetak jezika te dobilo više uglednih katalonskih i međunarodnih nagrada. Ispreplećući raznovrsne intrigantne priče u roman koji poželite pročitati u jednom dahu, Cabré se dokazao kao briljantni pripovjedač i učvrstio svoje mjesto u vrhu suvremene europske književnosti. “Roman nad romanima.” Martin Schulz “Cabré izvrsno prikazuje različite epohe i likove, majstorski prelazeći iz jednih u druge čak i usred rečenice.” The Guardian “Ispovijedam je raskošan, veličanstven, ambiciozan, izluđujući, briljantni izazov u kojemu morate ustrajati. Shvaćam da kritičari ne smiju pokazivati previše ushićenja, no ova je knjiga blizu savršenstvu onoliko koliko to knjiga uopće može biti.” www.texasbooklover.com

reci: « SKRUŠENO ISPOVIJEDAM SVOJE GRIJEHE KOJE SAM UČINIO. MOJA POSLJEDNJA ISPOVIJED BILA JE PRIJE …(kada?).

Četiri su velike čakre, piše Cabré, što ih je frankizam tokom cijele vladavine generalissimusa Franca - koji taj najviši vojni čin nije zadržao samo za sebe, nego ... Roman "Ispovijedam", djelo vodećega katalonskog pisca današnjice Jaumea Cabréa, prevedeno je na dvadesetak jezika te dobilo više uglednih katalonskih i međunarodnih nagrada. Ispreplećući raznovrsne intrigantne priče u roman koji poželite pročitati u jednom dahu, Cabré se dokazao kao briljantni pripovjedač i učvrstio svoje mjesto u ... U ispovijedaonici (pred svećenikom) Hvaljen Isus Marija! - Uvijek hvaljen! U ime Oca i Sina i Duha Svetoga.

POVEZANE KNJIGE