Priča o Golemu

Priča o Golemu - Kraus, Melita | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kraus, Melita
DIMENZIJA
10,93 MB
NAZIV DATOTEKE
Priča o Golemu.pdf
ISBN
5402996249145

OPIS

U svojemu nastojanju da izdanjima namijenjenima djeci promiče multikulturalnost i toleranciju, naklada Mala zvona uvrstila je u program staru židovsku legendu u redakciji Melite Kraus. Biće iz židovskog folklora, Golem, poslužilo je tijekom stoljeća kao inspiracija brojnim židovskim i nežidovskim autorima. Melita Kraus, autorica naše slikovnice, pripovijeda riječju i slikom svoju verziju priče namijenjenu djeci, te lakim potezima dočarava praški geto, u kojemu u trenutku pogibelji oživljuje mistični Golem. Autoričin likovni izraz, nadahnut elementima židovske tradicije, zajedno s njezinim jednostavnim rečenicama, gradi pomaknutu, nadrealnu atmosferu u kojoj ne manjkaju ni humoristične epizode. Njezina priča o Golemu uokvirena je pričom o dječaku koji se izgubio obilazeći ulice starog Praga s roditeljima te mu zagonetni pripovjedač pokušava pomoći.

The most famous golem narrative involves Judah Loew ben Bezalel, the late-16th-century rabbi of Prague. Priča o golemu - U svojemu nastojanju da izdanjima namijenjenima djeci promiče multikulturalnost i toleranciju, naklada Mala zvona uvrstila je u program staru židovsku legendu u redakciji Melite Kraus. Biće iz židovskog folklora, Golem, poslužilo je tijekom stoljeća kao inspiracija brojnim židovskim i nežidovskim au Gdje kupiti PRIČA O GOLEMU / THE STORY OF GOLEM - usporedi cijene, pogledaj značajke i izaberi trgovinu O nama; Nakladnici; Autori; Česta pitanja; Blog; Kontakt +385 1 6130 112.

Tako se tijekom tih svetkovina pila medovina, nazdravljale se brojne zdravice, a bardi su pjevali o svima čudima ovoga svijeta. Druga vrsta čovjekolikih bića u znanstveno-fantastičnim djelima ima zle namjere i okreće se protiv svojih gospodara kao u drevnim pričama o čarobnjakovim šegrtima, kao što su priča o Golemu iz Praga i mnoge druge. Robotska obilježja tih bića često su prisutna tek na vanjštini lika koji je po svemu ostalom vrlo sličan čovjeku. Roman "Sluškinjina priča" s pravom nosi naziv književnog fenomena i suvremenog remek-djela.

POVEZANE KNJIGE