Prolaznost

Prolaznost - Gawande, Atul | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gawande, Atul
DIMENZIJA
12,17 MB
NAZIV DATOTEKE
Prolaznost.pdf
ISBN
8169316559530

OPIS

BestselerNew York Timesa U konkurenciji za nagradu Samuel Johnson Prize 2014. godineKirurg Atul Gawande u ovom briljantnom i senzacionalnom djelu razmatra najteži izazov svoje profesije: kako medicina može poboljšati ne samo život nego i proces njegova svršetka. Doima se da su ciljevi medicine u pogledu neizbježnog starenja i smrti prečesto suprotni onome što je dobro za ljudski duh. Vrlo često ne uvažava ljude i njihovo dostojanstvo i privatnost, njihove potrebe, želje ili prioritete nego se fokusira na puko fizičko preživljavanje s pomoću raznih terapija i lijekova. A posljedice utječu na pacijentove živote, živote njihovih obitelji pa i čak na gospodarstvo cijele države. Ali, Gawande otkriva da tako ne mora biti. Ovom knjigom dokazuje da posljednji tjedni ili mjeseci života mogu biti bogati iskustvima te dostojanstveni. Medicina može umirivati i poboljšavati naše iskustvo sve do kraja, omogućavajući ne samo dobar život, nego i dobru, dostojanstvenu smrt. Iako se ova knjiga bavi se ozbiljnim i teškim temama, na kraju donosi smirenje, nadu i utjehu.Prolaznost je proglašena jednim od najboljih publicističkih djela prošle godine te od izlaska ne silazi s prvih mjesta ljestvica čitanosti u Americi i diljem Europe. U kratkom je vremenu postala pravi izdavački fenomen, kojeg podjednako hvale struka ali i mnogobrojni čitatelji.„Medicina nas održava na životu ali nas ne priprema za njegov kraj. Ovo je iznimno snažna i potresna knjiga.“ -MALCOLM GLADWELL„Prekrasno napisano. Gawande nam je dao posve drugačiji pogled na starenje i umiranje u našemu društvu – pun empatije, razumijevanja i humanosti.“ -THE NEW YOK REVIEW OF BOOKSMalo o autoru: Atul Gawande autor je triju bestselera: Complications, koji je bio finalist za National Book Award; Better, koja je na Amazon.com izabrana za jednu od deset najboljih knjiga u 2007. godini, i The Checklist Manifesto. Uz to je i kirurg u bolnici u Bostonu, stalni suradnik časopisa New Yorker i profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Harvard. Osvojio je nagradu Lewis Thomas za pisanje o znanosti, stipendiju MacArthur i dvije nagrade National Magazinea. On i supruga imaju troje djece te žive u Newtonu u Massachusettsu.

Posted by: Obitelj.hr in Kolumne, Vaš kutak Nestaje onaj moj dječji smijeh kada sam zaigrana trčkarala dvorištem zajedno sa svojim ljubimcima. Nestaje, polako, ne čujem ga više.

Kirurg Atul Gawande u ovom briljantnom i senzacionalnom djelu razmatra najteži izazov svoje profesije: kako ... Prolaznost je neminovna… A mogla bih biti ona stjena. što ponosito,vjekovima,stoji nad Ćuprijom.

POVEZANE KNJIGE