Prolaznost

Prolaznost - Gawande, Atul | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gawande, Atul
DIMENZIJA
11,24 MB
NAZIV DATOTEKE
Prolaznost.pdf
ISBN
8513056359470

OPIS

BestselerNew York Timesa U konkurenciji za nagradu Samuel Johnson Prize 2014. godineKirurg Atul Gawande u ovom briljantnom i senzacionalnom djelu razmatra najteži izazov svoje profesije: kako medicina može poboljšati ne samo život nego i proces njegova svršetka. Doima se da su ciljevi medicine u pogledu neizbježnog starenja i smrti prečesto suprotni onome što je dobro za ljudski duh. Vrlo često ne uvažava ljude i njihovo dostojanstvo i privatnost, njihove potrebe, želje ili prioritete nego se fokusira na puko fizičko preživljavanje s pomoću raznih terapija i lijekova. A posljedice utječu na pacijentove živote, živote njihovih obitelji pa i čak na gospodarstvo cijele države. Ali, Gawande otkriva da tako ne mora biti. Ovom knjigom dokazuje da posljednji tjedni ili mjeseci života mogu biti bogati iskustvima te dostojanstveni. Medicina može umirivati i poboljšavati naše iskustvo sve do kraja, omogućavajući ne samo dobar život, nego i dobru, dostojanstvenu smrt. Iako se ova knjiga bavi se ozbiljnim i teškim temama, na kraju donosi smirenje, nadu i utjehu.Prolaznost je proglašena jednim od najboljih publicističkih djela prošle godine te od izlaska ne silazi s prvih mjesta ljestvica čitanosti u Americi i diljem Europe. U kratkom je vremenu postala pravi izdavački fenomen, kojeg podjednako hvale struka ali i mnogobrojni čitatelji.„Medicina nas održava na životu ali nas ne priprema za njegov kraj. Ovo je iznimno snažna i potresna knjiga.“ -MALCOLM GLADWELL„Prekrasno napisano. Gawande nam je dao posve drugačiji pogled na starenje i umiranje u našemu društvu – pun empatije, razumijevanja i humanosti.“ -THE NEW YOK REVIEW OF BOOKSMalo o autoru: Atul Gawande autor je triju bestselera: Complications, koji je bio finalist za National Book Award; Better, koja je na Amazon.com izabrana za jednu od deset najboljih knjiga u 2007. godini, i The Checklist Manifesto. Uz to je i kirurg u bolnici u Bostonu, stalni suradnik časopisa New Yorker i profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Harvard. Osvojio je nagradu Lewis Thomas za pisanje o znanosti, stipendiju MacArthur i dvije nagrade National Magazinea. On i supruga imaju troje djece te žive u Newtonu u Massachusettsu.

Kako se nositi sa stvarima za kojima žalimo. Ova nam mudrost pomaže i da otpustimo stvari za kojima žalimo i nostalgiju.

godine. Jedno od njegovih najpoznatijih djela prvi put je prikazano u galeriji Julien Levy u New Yorku 1932.

POVEZANE KNJIGE