Društvena i kulturna dinamika

Društvena i kulturna dinamika - Sorokin, Pitrim | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Sorokin, Pitrim
DIMENZIJA
5,71 MB
NAZIV DATOTEKE
Društvena i kulturna dinamika.pdf
ISBN
2048946393542

OPIS

Studija promjena u velikim sustavima umjetnosti, istine, etike, prava i društvenih odnosa … ideja o komplementarnosti središnja je za razumijevanje Društvene i kulturne dinamike, u kojoj Sorokin razlikuje sociokulturne sustave od onih bioloških. Za razliku od bioloških organizama, civilizacije nisu savršeno integrirane, stoga one ne propadaju niti umiru, kao što bi Oswald Spengler htio da vjerujemo. One radije prolaze kroz fazne promjene. Najdublje promjene prije izviru iz vrijednosnog sustava kulture negoli iz institucijskih činitelja ili kao posljedica djelovanja velikih ličnosti. Tomu je razlog što je kulturni sustav temeljniji i sveobuhvatniji od društvenog sustava (u ovoj se točki Sorokin oštro suprotstavlja Marxu) ili pak sustava ličnosti. -Iz Uvoda Michela p. Richarda

Cijena: 299,00 kn: Dodaj u košaricu ... ideja o komplementarnosti središnja je za razumijevanje Društvene i kulturne dinamike, u kojoj Sorokin razlikuje sociokulturne sustave od onih bioloških.

Područje: Sociologija Uvez: Meki uvez SKU: VBZ-1073954 Kategorija: Društvene znanosti Jezik: Hrvatski Biblioteka: Naklada Jesenski & Turk Godina izdanja: 2016 Format: 14,5*23 Broj stranica: 854 O knjizi - DRUŠTVENA I KULTURNA DINAMIKA. Studija promjena u velikim sustavima umjetnosti, istine, etike, prava i društvenih odnosa Utjecajna studija promjena u velikim sustavima umjetnosti, istine, etike, prava i društvenih odnosa, koja predstavlja generalni pogled na razvoj ljudskih društava i kultura, autorov je najvažniji doprinos sociološkoj znanosti ocijenjen kao "dojmljiv pokušaj ... U listopadu 2016.

POVEZANE KNJIGE