Tin Ujević – Pobratimstvo lica u svemiru

Tin Ujević – Pobratimstvo lica u svemiru - Ujević, Tin | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ujević, Tin
DIMENZIJA
6,79 MB
NAZIV DATOTEKE
Tin Ujević – Pobratimstvo lica u svemiru.pdf
ISBN
5069401026135

OPIS

U specijalnom izdanju Pobratimstva lica u svemiru poslušajte kako Robert Kurbaša čita poeziju pjesničkog barda Tina Ujevića. „Danas, cijelo jedno stoljeće nakon Tinova rođenja, poezija kao da je iščeznula iz naših života, a nekoć je imala moć da mijenja stvarnost i donosi svjetlo, radost i znanje u njih. Poezija možda nikada nije bila namijenjena širokom krugu ljudi, ali je imala znatno veći utjecaj na društvo nego danas. A Ujevićeva riječ žeže i tijesno joj je u grlu i željna je da zavapi”, zapisao je u predgovoru tiskanog izdanja Kurbaša, koji od 2009. godine na kazališnim daskama izvodi monodramu Ispit savjesti nastalu prema Ujevićevoj prozi.

Posted by Bogoslov. Podjeli ovo: Podijeli na Twitteru (Otvara se u novom prozoru) Klikom podijelite na Facebooku(Otvara se u novom prozoru) Tin Ujević: Pobratimstvo lica u svemiru ,mtsvs-split.blog.hr.

Ne […] "Pobratimstvo lica u svemiru" uglazbljena pjesma Tina Ujevića" 21 siječnja 2021 Autor: Marija 3 Kategorija: Jezik i književnost Peti broj časopisa za kulturu, umjetnost i društvene teme "Diskurs" posvetili smo Tinu Ujeviću. Tin Ujević rodio se u Vrgorcu 5. srpnja 1891.

POVEZANE KNJIGE