More i zaustavljene priče

More i zaustavljene priče - Lukić, Neva | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lukić, Neva
DIMENZIJA
9,66 MB
NAZIV DATOTEKE
More i zaustavljene priče.pdf
ISBN
6683041555950

OPIS

Kako kaže književnica Lada Žigo, može se reći da je More i zaustavljene priče neobično književno djelo koje spaja poeziju i prozu, suvremenost i tradiciju.Neke se teme provlače djelom Neve Lukić još od početaka njezina stvaralaštva: propitivanje mogućnosti komunikacije među ljudima i sklonost fantastici. Autorica se poigrava tradicionalnim žanrovima poput bajke, mita, priče i pjesme, te sagledavanjem problema suvremene svakodnevice u neobičnim okvirima fantastike.– Lada ŽigoNovinar i književni kritičar Davor Šišović kaže da priče iz ove zbirke ne nude neke znanstvene ili filozofske odgovore na pitanja ostanka i opstanka, ali nude mnoge poetične vizije mogućih ishoda u snalaženju čovjeka, čovječanstva, svjetskog duha ili uprave čitavog svemira s nečim što je nastalo kao nenaručeno, ali kad je već tu, moramo se naučiti nekako nositi s time.

O knjizi: U ovoj knjizi uživaće oni koji od Milan Bandić sam sebe imenovao načelnikom Stožera civilne zaštite Grada Zagreba Vrsta dogadjaja: Ostalo Datum: Saturday, December 8, 2018 - 19:00 Link: https://trecitrg. rs/neva-lukic Krokodilov Centar za savremenu književnost, Karađorđeva 43, Beograd Neva Lukić (1982, Zagreb): MORE I ZAUSTAVLJENE PRIČE - predstavljanje knjige učestvuju: Neva Lukić, Dejan Matić i Ognjen Aksentijević https://www... Predstavljanje knjige More i zaustavljene priče Neve Lukić.

Knjiga More i zaustavljene priče objavljena je u Beogradu 2018. godine, a iste godine u Leidenu pod naslovom Endless Endings.

POVEZANE KNJIGE