More i zaustavljene priče

More i zaustavljene priče - Lukić, Neva | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lukić, Neva
DIMENZIJA
11,56 MB
NAZIV DATOTEKE
More i zaustavljene priče.pdf
ISBN
4344974178161

OPIS

Kako kaže književnica Lada Žigo, može se reći da je More i zaustavljene priče neobično književno djelo koje spaja poeziju i prozu, suvremenost i tradiciju.Neke se teme provlače djelom Neve Lukić još od početaka njezina stvaralaštva: propitivanje mogućnosti komunikacije među ljudima i sklonost fantastici. Autorica se poigrava tradicionalnim žanrovima poput bajke, mita, priče i pjesme, te sagledavanjem problema suvremene svakodnevice u neobičnim okvirima fantastike.– Lada ŽigoNovinar i književni kritičar Davor Šišović kaže da priče iz ove zbirke ne nude neke znanstvene ili filozofske odgovore na pitanja ostanka i opstanka, ali nude mnoge poetične vizije mogućih ishoda u snalaženju čovjeka, čovječanstva, svjetskog duha ili uprave čitavog svemira s nečim što je nastalo kao nenaručeno, ali kad je već tu, moramo se naučiti nekako nositi s time.

godine u Beogradu, a iste godine u Leidenu pod naslovom Endless endings. Surađuje s drugim umjetnicima - koautorica je kratkog eksperimentalnog filma The Motel in the Well (2016., sa Sarom Rajaei). II Neva Lukić - More i zaustavljene priče (ZZ53) Nakladnik: Hrvatsko društvo pisaca Zagreb 2016.

Saturday, December 8, 2018 at 7:00 PM - 10:00 PM UTC+01. More than a year ago.

POVEZANE KNJIGE