Stajska bolest

Stajska bolest - Bukovac, Slađana | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bukovac, Slađana
DIMENZIJA
4,38 MB
NAZIV DATOTEKE
Stajska bolest.pdf
ISBN
5283907056956

OPIS

Ubojstvo mlade žene ispred “sigurne kuće” povezat će provinciju natopljenu dubokim vodama i traumama, dijaboličnu regiju pastoralnih pejzaža išaranu ožiljcima još jednog u nizu ratova — gdje prekogranična suradnja podrazumijeva mutne dealove političara i kriminalaca, a muze destrukcije daleko su nadmoćne muzama stvaranja — s naizgled civiliziranijom metropolom u kojoj sveučilišnom profesoru netko otruje psa — poručujući mu tako što misli o njegovoj skrbi za ljudska prava. Nastojanje lokalnog novinara da rasvijetli motive ubojice pokazat će pak da su, iznova, pipci kriminala penetrirali u strukture moći, i da ih strukture moći generiraju; pokazat će da se nadomak čitateljima ovih redaka odvijaju procesi pred kojima je uzaludno zatvarati oči. Nakon zapaženog Roda avetnjaka, Slađana Bukovac napisala je novi, po mnogo čemu aktualni roman u kojem se sumorne teme bračnog nasilja, krijumčarenja ljudi, korumpiranih moćnika i fašizacije društva isprepleću s dojmljivim, u domaćoj prozi rijetkim i rijetko uspjelim opisima duboko emotivnog, neupitno iskrenog i možda jedinog preostalog stvarnog odnosa, onog ljudskih bića s dvije vrste koje su uz njega od pamtivijeka — psima i konjima.

Ne samo da je uređena na način da se u njoj osjećate kao da ste u nekoj kući, u nekom sasvim privatnom prostoru, nego je i osoblje veoma ugodno, susretljivo i strpljivo. Lajmsku bolest nazivaju "velikim imitatorom" budući da njeni simptomi vrlo često podsjećaju na simptome drugih bolesti. Specijalistica infektologije i kliničke hepatologije, prof.

- tako o nastanku svog novog romana "Stajska bolest" (2016), objavljenu kod trenutačno in izdavača broj jedan, zagrebačkog "Sandorfa", priča autorica Slađana Bukovac (Glina, 1971). Slađana Bukovac STAJSKA BOLEST. Naša ponuda može se pretraživati na temelju dva osnovna principa: Pretraga korištenjem tražilice koja je strukturirana tako da se na početku upisivanja željenog pojma u samom polju tražilice u padajućem izborniku pojavljuju rezultati koje je moguće odabrati ili upisivanjem cijelog pojma i odabirom polja Pretraži Za roman "Putnici" nagrađena je 2003.

POVEZANE KNJIGE