Tko vlada svijetom

Tko vlada svijetom - Chomsky, Noam | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Chomsky, Noam
DIMENZIJA
5,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Tko vlada svijetom.pdf
ISBN
5316021325554

OPIS

Pronicljivo i temeljito razlažući aktualnu situaciju u svijetu, Noam Chomsky tvrdi da Sjedinjene Američke Države, zahvaljujući politici koja na prvo mjesto stavlja vojsku i neograničenu predanost održavanju carstva koje obuhvaća go­tovo cijeli svijet, istodobno izlažu sebe i druge mogućoj katastrofi. Oslanjajući se na širok raspon primjera, od širenja programa ubijanja bespilotnim letjeli­cama do opasnosti od nuklearnog rata, te kriznih žarišta kao što su Sirija, Irak, Iran, Afganistan, Izrael i Palestina, autor nudi neočekivane i pomno nijansirane spoznaje o funkcioniranju imperijalne moći na ovome sve kaotičnijem planetu. Chomsky nam pritom na izniman način oslikava anatomiju metoda kojima se američke elite sve više oslobađaju svih demokratskih ograničenja moći kojom raspolažu. I dok uspavani širi slojevi stanovništva tonu u ravnoduš­nost – interesa preusmjerenih na konzumerizam ili mržnju prema najranjivi­jima – korporacije, financijske institucije, moćnici i bogataši sve više smiju činiti što god ih je volja. Žestoka, bespoštedna i pedantno dokumentirana, knjiga Tko vlada svijetom? nudi prijeko potrebne spoznaje o središnjim sukobima i opasnostima naše­ga doba.„Knjiga Noama Chomskog Tko vlada svijetom? (…) polemičan je tekst čiji je cilj probuditi Amerikance iz samozadovoljna sna. Chomsky smatra da Ameriku treba obuzdati, a argumentaciju za to iznosi vrlo energično. Knjigu trebamo shvatiti kao poziv na okončanje američkog licemjerja, na uvođenje dosljednije principijelne dimenzije u američke odnose sa svijetom, te da kritički promatramo i raščlanjujemo kako američka vlada zapravo iskorištava moć kojoj još nema premca.“ The New York Review of Books„Chomsky je globalni fenomen. (…) Na području vanjske politike možda je i najčitaniji Amerikanac na svijetu.“ The New York Times Book Review„Svakome tko želi doznati više o svijetu u kojem živimo… nudi se vrlo jednostavno rješenje: čitajte Noama Chomskog.“ New Statesman

Chomsky smatra da Ameriku treba obuzdati, a argumentaciju ... Tko vlada svijetom 129,00 kn . Količina.

Vjerojatno nitko neće zanijekati da iza takvih strahota stoje okrutni i moćni vođe zločinačkih organizacija. Premda mnogi od njih vrlo vješto kriju svoj ... Tko vlada svijetom? Mi ili svi ostali.

POVEZANE KNJIGE