Tko vlada svijetom

Tko vlada svijetom - Chomsky, Noam | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Chomsky, Noam
DIMENZIJA
5,56 MB
NAZIV DATOTEKE
Tko vlada svijetom.pdf
ISBN
1536786550118

OPIS

Pronicljivo i temeljito razlažući aktualnu situaciju u svijetu, Noam Chomsky tvrdi da Sjedinjene Američke Države, zahvaljujući politici koja na prvo mjesto stavlja vojsku i neograničenu predanost održavanju carstva koje obuhvaća go­tovo cijeli svijet, istodobno izlažu sebe i druge mogućoj katastrofi. Oslanjajući se na širok raspon primjera, od širenja programa ubijanja bespilotnim letjeli­cama do opasnosti od nuklearnog rata, te kriznih žarišta kao što su Sirija, Irak, Iran, Afganistan, Izrael i Palestina, autor nudi neočekivane i pomno nijansirane spoznaje o funkcioniranju imperijalne moći na ovome sve kaotičnijem planetu. Chomsky nam pritom na izniman način oslikava anatomiju metoda kojima se američke elite sve više oslobađaju svih demokratskih ograničenja moći kojom raspolažu. I dok uspavani širi slojevi stanovništva tonu u ravnoduš­nost – interesa preusmjerenih na konzumerizam ili mržnju prema najranjivi­jima – korporacije, financijske institucije, moćnici i bogataši sve više smiju činiti što god ih je volja. Žestoka, bespoštedna i pedantno dokumentirana, knjiga Tko vlada svijetom? nudi prijeko potrebne spoznaje o središnjim sukobima i opasnostima naše­ga doba.„Knjiga Noama Chomskog Tko vlada svijetom? (…) polemičan je tekst čiji je cilj probuditi Amerikance iz samozadovoljna sna. Chomsky smatra da Ameriku treba obuzdati, a argumentaciju za to iznosi vrlo energično. Knjigu trebamo shvatiti kao poziv na okončanje američkog licemjerja, na uvođenje dosljednije principijelne dimenzije u američke odnose sa svijetom, te da kritički promatramo i raščlanjujemo kako američka vlada zapravo iskorištava moć kojoj još nema premca.“ The New York Review of Books„Chomsky je globalni fenomen. (…) Na području vanjske politike možda je i najčitaniji Amerikanac na svijetu.“ The New York Times Book Review„Svakome tko želi doznati više o svijetu u kojem živimo… nudi se vrlo jednostavno rješenje: čitajte Noama Chomskog.“ New Statesman

969, 2016-11-24 Nacional donosi ulomak iz knjige 'Tko vlada svijetom?', u kojoj Noam Chomsky, jedan od najutjecajnijih svjetskih intelektualaca, nudi duboku analizu slabljenja američke moći i hegemonije, razvoja američke politike nakon 11. rujna 2001.

Knjigu trebamo shvatiti kao poziv na okončanje američkog licemjerja, na uvođenje dosljednije principijelne dimenzije u ... opis - tko vlada svijetom? Pronicljivo i temeljito razlažući aktualnu situaciju u svijetu, Noam Chomsky tvrdi da Sjedinjene Američke Države, zahvaljujući politici koja na prvo mjesto stavlja vojsku i neograničenu predanost održavanju carstva koje obuhvaća go­tovo cijeli svijet, istodobno izlažu sebe i druge mogućoj katastrofi. Tko vlada svijetom Svijetom vlada tajna i nedodirljiva vlada svjetskih moćnika! Piše: mg . Donosimo pravu istinu o planu tajnih moćnika o preuzimanju svih svjetskih bogatstava i stvaranju jedinstvene svjetske vlade - saznajte kakvu ulogu u cijelom konceptu igra čovjek, a gdje se u cijeloj piramidi moći nalaze organizacije poput UN-a i EU-a Pitanje o tome tko vlada svijetom tada odmah dovodi do tema kao što je kineski uspon i stjecanje velike moći, te izazov koji Kina pred­stavlja za Sjedinjene Države i „svjetski poredak", novi Hladni rat koji buja na istoku Europe, globalni rat protiv terorizma, američka prevlast i slabljenje Amerike, kao i cijeli niz sličnih pitanja. Drugi dio serijala "lakmus test istina" govori o tome tko vlada svijetom.

POVEZANE KNJIGE