Tužaljka grešnika

Tužaljka grešnika - Sansom C.J. | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Sansom C.J.
DIMENZIJA
12,7 MB
NAZIV DATOTEKE
Tužaljka grešnika.pdf
ISBN
7603833783809

OPIS

Kralj Henrik VIII. polagano i bolno umire. Protestantski i katolički vijećnici s njegova dvora upleteni su u konačnu i odlučnu borbu za vlast. Oni koji pobjede držat će u svojoj moći Henrikova nasljednika, osmogodišnjeg princa Edwarda. U Londonu je u jeku lov na heretike, a radikalna reformistica Anne Askew, koja je negirala da su na misi stvarno prisutni krv i tijelo Isusovo, spaljena je na lomači. Pripadnici katoličkog kruga na dvoru pletu mrežu i rade o glavi Henrikovoj šestoj ženi, kraljici Katarini Parr. Odvjetnik Matthew Shardlake dobiva hitan poziv u kraljevsku palaču. Kraljica je očajna i moli ga za pomoć. Ona ima jednu tajnu. Napisala je vjersku knjigu Tužaljka grešnika. Knjigu je netko ukrao iz njezine škrinje, premda samo ona ima ključ i nosi ga stalno oko vrata. Plaši se da bi zbog iznesenih stavova mogla biti optužena za herezu. Shardlake duboko poštuje plemenitu kraljicu i kreće u potragu. Nevjerojatne intrige i krvava umorstva stoje pred njim u ovom fascinantnom povijesnom trileru. Prethodni naslovi iz serijala o grbavom odvjetniku Matthewu Shardlakeu: Raskol, Crna vatra, Kraljevska krv, Otkrivenje i Čarobna kost.

Plaši se da bi zbog iznesenih stavova mogla biti optužena za herezu. Quotes from Tužaljka grešnika "I had made the suggestion to her more than once before; but it was an odd fact that the most difficult and hostile clients were often the most reluctant to leave, as though they wanted to stay and plague you out of spite." — 0 likes Napisala je vjersku knjigu Tužaljka grešnika. Knjigu je netko ukrao iz njezine škrinje, premda samo ona ima ključ i nosi ga stalno oko vrata.

Plaši se da bi zbog iznesenih stavova mogla biti optužena za herezu. Shardlake duboko poštuje plemenitu kraljicu i kreće u potragu.

POVEZANE KNJIGE