Tužaljka grešnika

Tužaljka grešnika - Sansom C.J. | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Sansom C.J.
DIMENZIJA
10,97 MB
NAZIV DATOTEKE
Tužaljka grešnika.pdf
ISBN
7153328131551

OPIS

Kralj Henrik VIII. polagano i bolno umire. Protestantski i katolički vijećnici s njegova dvora upleteni su u konačnu i odlučnu borbu za vlast. Oni koji pobjede držat će u svojoj moći Henrikova nasljednika, osmogodišnjeg princa Edwarda. U Londonu je u jeku lov na heretike, a radikalna reformistica Anne Askew, koja je negirala da su na misi stvarno prisutni krv i tijelo Isusovo, spaljena je na lomači. Pripadnici katoličkog kruga na dvoru pletu mrežu i rade o glavi Henrikovoj šestoj ženi, kraljici Katarini Parr. Odvjetnik Matthew Shardlake dobiva hitan poziv u kraljevsku palaču. Kraljica je očajna i moli ga za pomoć. Ona ima jednu tajnu. Napisala je vjersku knjigu Tužaljka grešnika. Knjigu je netko ukrao iz njezine škrinje, premda samo ona ima ključ i nosi ga stalno oko vrata. Plaši se da bi zbog iznesenih stavova mogla biti optužena za herezu. Shardlake duboko poštuje plemenitu kraljicu i kreće u potragu. Nevjerojatne intrige i krvava umorstva stoje pred njim u ovom fascinantnom povijesnom trileru. Prethodni naslovi iz serijala o grbavom odvjetniku Matthewu Shardlakeu: Raskol, Crna vatra, Kraljevska krv, Otkrivenje i Čarobna kost.

polagano i bolno umire. Protestantski i katolički vijećnici s njegova dvora upleteni su u konačnu i odlučnu borbu za vlast.

Nakladnička kuća Znanje donosi ponovljeno izdanje jednog od najprodavanijih hrvatskih romana Osmi povjerenik Renata Baretića, čija je ekranizacija upravo u tijeku. Osmi povjerenik autorov je prozni prvijenac. Tisak Ljerke Šram 16 - Radno vrijeme PON.

POVEZANE KNJIGE