Unutarnja tvrđava

Unutarnja tvrđava - Hadot, Pierre | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hadot, Pierre
DIMENZIJA
9,99 MB
NAZIV DATOTEKE
Unutarnja tvrđava.pdf
ISBN
8779230240234

OPIS

Francuski filozof i povjesničar filozofije analizira spis star gotovo 2000 godina s nakanom da misli stoičkog filozofa približi današnjem čitateljstvu i smatrajući da je s novim prijevodom “nužno težiti uspostavljanju nekog temeljnog smisla, na koji ćemo se zatim moći referirati da bismo, ako hoćemo, otkrili značenja kojih autor možda nije bio svjestan” (cit.), naime, smjestiti to antičko djelo u antički kontekst uz punu svijest o razlikama antičkih i suvremenih mehanizama književne kompozicije, kako bi se interpretacija utemeljila na samome tekstu.

godine i otada djeluje kao izdavač i kao književna agencija za zastupanje pisaca iz regije u inozemstvu. Prva smo profesionalna književna agencija u Hrvatskoj, a o našem uspjehu govore deseci objavljenih knjiga, potpisanih ugovora i korisnih kontakata koje smo za hrvatske ... Uskoro ćeš sve zaboraviti, Uskoro će te svi zaboraviti! (Misli, VII, 21) U tome se Marko Aurelije prevario.

Mladena Parlova. Opis. Povez: meki Izdavač: Sandorf & Mizantrop, Zagreb Godina izdanja: 2016 Obim: 356 Format: 23 x 15,5 Stanje: novo Francuski povjesničar filozofije Pierre Hadot autor je knjige "Unutarnja tvrđava - uvod u misli Marka Aurelija", koju je prevela Bosiljka Brlečić i o kojoj za emisiju piše Tatjana Gromača Vadanjel.

POVEZANE KNJIGE