Flumen obscura

Flumen obscura - Fluminati | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Fluminati
DIMENZIJA
12,32 MB
NAZIV DATOTEKE
Flumen obscura.pdf
ISBN
2210990019403

OPIS

Kolaborativni fantastični roman “Flumen obscura” skupine riječkih autora pod nadimkom Fluminati. Roman je u svojoj suštini postmodernistička fantastična generacijska saga o članovima riječke plemićke obitelji koje prati nadnaravno prokletstvo povezano uz njihovo obiteljsko naslijeđe – cameru obscuru. Kroz perspektive više likova prati se ne samo povijest obitelji već i šira povijest što ovih prostora, što samog grada Rijeke: od austro-ugarske vladavine početkom dvadesetog stoljeća, preko okupacije za vrijeme Drugog svjetskog rata i formiranja Jugoslavije sve do danas a u kasnijim se dijelovima romana autori bave i ekstrapolacijom, predviđajući mogući prirodni, društveni i politički razvoj u bližoj budućnosti. Roman obiluje životnim likovima punim mana za koje bi se, iako nisu bazirani na stvarnim osobama moglo reći da su svejedno kao iščupani ravno iz stranica povijesnih knjiga a situacije u kojima se likovi nalaze proizlaze iz očito nadnaravnih uzroka koliko i iz složene i teške svakodnevnice desetljeća u kojima žive. “Flumen obscura” jasno prihvaća svoje žanrovske odrednice i ne skriva ih ali također nimalo ne zazire od izbjegavanja idealizacije bilo kojeg povjesnog razdoblja ili ikojeg od svojih protagonista. Kao takav, “Flumen obscura” svakom čitatelju nudi zanimljivu i napetu radnju s pregršt životnih likova, nadnaravnih elementa izravno inspiriranih lokalnim folklorom, akcije, strasti, strave i suza. Fluminati su: Tamara Crnko, Goran Gluščić, Irena Hartmann, Zoran Krušvar, Antonija Mežnarić, Igor Rendić i Dajana Šalinović.

Kroz perspektive više likova prati se ne samo povijest obitelji već ... Vođena šetnja gradom: Povijesna tura Flumen Obscura U ponedjeljak, 24. listopada, održana je šetnja pod nazivom "Povijesna tura Flumen Obscura" u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka.

Kao takav, "Flumen obscura" svakom čitatelju nudi zanimljivu i napetu radnju s pregršt životnih likova, nadnaravnih elementa izravno ... "Flumen Obscura" roman je skupine sedmero autora. Žanrovski tu ima svega, sf pomiješan sa fanatstikom pomiješanom sa horrorom kao osnova, plus još mnogo pod-žanrova kojim bi se roman dalo opisati. Prvi trailer za roman Flumen obscura, spisateljskog kolektiva Fluminati. Odredište: Flumen obscura.

POVEZANE KNJIGE