Flumen obscura

Flumen obscura - Fluminati | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Fluminati
DIMENZIJA
4,61 MB
NAZIV DATOTEKE
Flumen obscura.pdf
ISBN
9211443715478

OPIS

Kolaborativni fantastični roman “Flumen obscura” skupine riječkih autora pod nadimkom Fluminati. Roman je u svojoj suštini postmodernistička fantastična generacijska saga o članovima riječke plemićke obitelji koje prati nadnaravno prokletstvo povezano uz njihovo obiteljsko naslijeđe – cameru obscuru. Kroz perspektive više likova prati se ne samo povijest obitelji već i šira povijest što ovih prostora, što samog grada Rijeke: od austro-ugarske vladavine početkom dvadesetog stoljeća, preko okupacije za vrijeme Drugog svjetskog rata i formiranja Jugoslavije sve do danas a u kasnijim se dijelovima romana autori bave i ekstrapolacijom, predviđajući mogući prirodni, društveni i politički razvoj u bližoj budućnosti. Roman obiluje životnim likovima punim mana za koje bi se, iako nisu bazirani na stvarnim osobama moglo reći da su svejedno kao iščupani ravno iz stranica povijesnih knjiga a situacije u kojima se likovi nalaze proizlaze iz očito nadnaravnih uzroka koliko i iz složene i teške svakodnevnice desetljeća u kojima žive. “Flumen obscura” jasno prihvaća svoje žanrovske odrednice i ne skriva ih ali također nimalo ne zazire od izbjegavanja idealizacije bilo kojeg povjesnog razdoblja ili ikojeg od svojih protagonista. Kao takav, “Flumen obscura” svakom čitatelju nudi zanimljivu i napetu radnju s pregršt životnih likova, nadnaravnih elementa izravno inspiriranih lokalnim folklorom, akcije, strasti, strave i suza. Fluminati su: Tamara Crnko, Goran Gluščić, Irena Hartmann, Zoran Krušvar, Antonija Mežnarić, Igor Rendić i Dajana Šalinović.

Adult. The camera obscura arrived in the city of Rijeka and brought powerful magic whose curse will haunt the Chiesa family for generations.

Camera obscura stigla je u Rijeku i sa sobom donijela moćnu magiju čije će pohlepno prokletstvo progoniti generacije i generacije obitelji Chiesa. Mračni prolazi, ljubav i revolucionari, prošlost i budućnost, mehanika i magija; sve se to isprepliće i zrcali u neobičnoj sudbini jedne obitelji.

POVEZANE KNJIGE