Časnik i špijun

Časnik i špijun - Harris, Robert | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Harris, Robert
DIMENZIJA
4,91 MB
NAZIV DATOTEKE
Časnik i špijun.pdf
ISBN
5071058236817

OPIS

Roman inspiriran jednim od najvećih političkih skandala u povijesti, Dreyfusovoj aferi, koja je od vojne špijunaže prerasla u francusku unutrašnjopolitičku krizu. Radnja započinje 1895. godinom, Picquartovim izvještajem s javnim poniženjem kapetana Dreyfusa i presudom za otkrivanje vojnih tajni. Picquart biva promaknut u pukovnika i pedstojnika tzv. Statističkog odjela, tj. obavještajne službe. No, vršeći svoju dužnost, on otkrije da se tajne i dalje prosljeđuju Nijemcima te shvati da Dreyfus nije bio prava meta…

Alfred Dreyfus bio je francuski artiljerac židovskog podrijetla koji je 1894. godine osuđen za špijuniranje i izdaju ... Srebrni lav - velika nagrada žirija (filmski festival u Veneciji) Nagrada FIPRESCI - filmski festival u Veneciji 4 nominacije za nagradu Europske filmske akademije (film, režija, glumac, scenarij) 12 nominacija za nagradu Cesar, uključujući one za najbolji film i režiju Dana 5.

siječnja 1895. godine mladi kapetan u usponu, Alfred Dreyfus, optužen je za špijuniranje za Njemačku te ... Časnik i špijun.

POVEZANE KNJIGE