Časnik i špijun

Časnik i špijun - Harris, Robert | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Harris, Robert
DIMENZIJA
8,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Časnik i špijun.pdf
ISBN
6074431889363

OPIS

Roman inspiriran jednim od najvećih političkih skandala u povijesti, Dreyfusovoj aferi, koja je od vojne špijunaže prerasla u francusku unutrašnjopolitičku krizu. Radnja započinje 1895. godinom, Picquartovim izvještajem s javnim poniženjem kapetana Dreyfusa i presudom za otkrivanje vojnih tajni. Picquart biva promaknut u pukovnika i pedstojnika tzv. Statističkog odjela, tj. obavještajne službe. No, vršeći svoju dužnost, on otkrije da se tajne i dalje prosljeđuju Nijemcima te shvati da Dreyfus nije bio prava meta…

U sporednim ulogama pridružili su mu se hvaljeni glumac Louis Garrel i Emmanuelle Seigner, inače supruga Romana Polanskog u ... ČASNIK I ŠPIJUN napeti je triler u kojem je glavnu ulogu ostvario francuski glumac Jean Dujardin koji je 2011. godine osvojio prestižnu nagradu Oscar u kategoriji glavne muške uloge za nastup u filmu „Umjetnik".

Nije dostupno Bila je to najozloglašenija sudska pogreška u povijesti. Pariz, 1895.: vojni časnik, Georges Picquart, gleda kako osuđenoga špijuna, Alfreda Dreyfusa, javno ponižavaju pred razuzdanom gomilom. Časnik i špijun: Ispis E-mail Autor: Press centar Objavljeno: Utorak, 08.

POVEZANE KNJIGE