Priče o jazzu i drugi zapisi

Priče o jazzu i drugi zapisi - Drach, Saša | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Drach, Saša
DIMENZIJA
8,28 MB
NAZIV DATOTEKE
Priče o jazzu i drugi zapisi.pdf
ISBN
3884822285076

OPIS

Knjiga zagrebačkog antikvara, novinara i prevoditelja donosi niz zapisa o tome kako je jazz ušao u njegov život i tamo se trajno nastanio; o upečatljivim i neizbrisivim dojmovima koje su na njega ostavili pojedini jazz glazbenici, koncerti, albumi i skladbe. Ljubav i strast prema jazzu, knjigama, filmu, fotografiji i kazalištu tijesno je isprepletena s ljubavlju prema ljudima koji su obilježili autorov život, a zapisi o njima variraju od zabavnih i duhovitih do dirljivih i potresnih. Moja prva jazz ploča jedan je od osamnaest eseja Priča o jazzu i drugih zapisa Saše Dracha. Zbirka ima svoju „a“ i „b“ stranu. Na „a“ strani nalaze se osobni eseji o jazzu, na „b“ strani zapisi o odrastanju, obiteljskim izletima, obiteljskom psu, i obiteljskoj traumi. Sašin tekst prelijeva se od novinskih reportaža, i autorskih tekstova o jazzu, preko osobnih priča o jazzu, do najintimnijih zapisa. U tom prelijevanju zbirka postiže idealne omjere tamo gdje se priče o jazzu miješaju s osobnim pričama, i tamo gdje se osobne priče miješaju s obiteljskim traumama.

Kao neko ko je bio prisutan, ko je doživio atmosferu jazz klubova sedamdesetih i osamdesetih. Priče o jazzu i drugi zapisi: Biblioteka: Sandorf: Opis proizvoda. Nemoguće je čitati ''Priče o jazzu i druge zapise'' Saše Dracha, a ne poželjeti što prije poslušati albume o kojima piše — a piše u opuštenoj maniri znalca i in - sajdera, čas ekstatično, ali staloženo, čas euforično, ali skulirano — uz obilje anegdota iz ... Povodom tradicionalne manifestacije Mjeseca hrvatske knjige gostovat će zagrebački pisac, novinar i prevoditelj Saša Drach koji će predstaviti svoje knjige "Svijet jazza: od Adorna do Johna Zorna : antologija tekstova" i "Priče o jazzu i drugi zapisi".

Baš onako kako bi se i očekivalo od jazzera. Knjiga improvizacije i knjiga teme koja se vraća.

POVEZANE KNJIGE