Bestijarij

Bestijarij - Gombrowicz, Witold | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gombrowicz, Witold
DIMENZIJA
3,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Bestijarij.pdf
ISBN
5242299950804

OPIS

“Gombrowiczev bestijarij nije samo bogat i slojevit, već je iznad svega složen i višeznačan.” Włodzimierz Bolecki “Činilo bi se da, po piščevim riječima – ‘Priroda. Neću prirodu, za mene su priroda ljudi’ – u njegovim djelima nema previše toga o životinjama. Bolecki dokazuje da to nije istina.” Renata Metzger, Gazeta Wyborcza “U Gombrowiczevu bestijariju mo­­že se izdvojiti nekoliko različitih pod­ručja od kojih je svako primjer druge perspektive upisane u gombrovičevski motiv životinja. Udubljujući se pozorno u čitanje Gombrowiczevih djela, može se za­mijetiti začudna količina posebnih naziva životinja kakvima se pi­sac služi na različitim razinama svojih tekstova – tih naziva ima oko sto četrdeset. Pojavljuju se na stilističkoj razini, u narativnim ko­men­tarima, u fabularnim konstrukcijama, u frazeologemima, poslovicama, u leksi­kaliziranim iz­rekama i usporedbama te u filozofskim di­skursima. Za pisca koji je višekratno iskazivao svoj désinté­ressement spram prirode, takva gomila naziva životinja kao element tekstualne poetike mora izazivati divljenje prema njegovu znanju, a prije svega – poticati na razmišljanje.” Iz uvoda Włodzimierza Boleckog

gosparima, te da nije riječ o nadimku, nego pseudonimu, koji je Držić bio možda uzeo kao član neke kaz. družine, a one su tada imale ... Bestijarij Witolda Gombrowicza izazovan je i iskusnim gombrovičevcima, kamoli čitateljima slabijeg kalibra.

družine, a one su tada imale ... Bestijarij Witolda Gombrowicza izazovan je i iskusnim gombrovičevcima, kamoli čitateljima slabijeg kalibra. U centru njegove ludičke strukture je životinja, u otprilike 140 varijanti i isto toliko tekstualnih funkcija.

POVEZANE KNJIGE