Moji super prapovijesni dinosauri

Moji super prapovijesni dinosauri - Kozina, Filip | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kozina, Filip
DIMENZIJA
6,12 MB
NAZIV DATOTEKE
Moji super prapovijesni dinosauri.pdf
ISBN
2292563228678

OPIS

Otkrij svijet simpatičnih prapovijesnih dinosaura u ovoj zabavnoj slikovnici s aktivnostima i naljepnicama! Ispuni svoje slobodno vrijeme super slagalicama, dino-kartama i zalijepi više od 250 šarenih naljepnica. Neka prapovijesna pustolovina započne!

Ukupno je pronađeno više od 70% kostura, što čini ovaj nalaz posebno spektakularnim. Dinosauri su bili kičmenjaci slični reptilima, koji su dominirali zemaljskim ekosistemom više od 160 miliona godina, od otprilike prije 230 miliona do prije 65 miliona godina.. Naziv Dinosaurus potiče od grčke reči deinos što znači strašan i saurus što znači gušter, a dao ga je engleski zoolog, ser Richard Owen, 1841.Ljudski pogled na ova bića mijenjao se tokom vremena. MOJE NAJ DRAZE IGRACKE DINOSAURS Moji super prapovijesni dinosauri Art.

Dugačak 26 metara i težak oko 65 tona, Dreadnoughtus schrani je najveća kopnena životinja čija se masa može precizno izračunati. Ukupno je pronađeno više od 70% kostura, što čini ovaj nalaz posebno spektakularnim. Dinosauri su bili kičmenjaci slični reptilima, koji su dominirali zemaljskim ekosistemom više od 160 miliona godina, od otprilike prije 230 miliona do prije 65 miliona godina..

POVEZANE KNJIGE