Uoči slavlja

Uoči slavlja - Stanisic, Sasa | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Stanisic, Sasa
DIMENZIJA
12,56 MB
NAZIV DATOTEKE
Uoči slavlja.pdf
ISBN
5560417759564

OPIS

Noć je uoči Anindana u mjestašcu Fürstenfelde u okrugu Uckermark. Nitko od mještana nije posve siguran što se slavi, no vesele se što će spaliti Annu. A premda selo naizgled spava, neki njegovi stanovnici nisu sigurni je li im ova noć uoči slavlja zapravo posljednja. Bivši potpukovnik Njemačke nacionalne vojske, šumar i penzioner g. Schramm mora donijeti odluku: cigareta ili metak u glavu. Anna leži u tami, sama, okružena oronulom prošlošću svoje obitelji, i pita se što joj je dobro donijelo osamnaest godina provedenih na imanju Geherovih. Mladiću Johannu kod kuće postane neizdrživo, a kad dođe do crkve, začuje pucketanje iz tornja i naiđe na odbačeni zvonarski cilindar. Noć je probudila uspavane duhove: na površinu izbijaju stare legende i sjećanja. Nakon velikog uspjeha romana Kako vojnik popravlja gramofon preve­denog na više od trideset jezika, Saša Stanišić u svojem drugom romanu Uoči slavlja maestralno opisuje događaje iz njemačke provincije. Uoči slavlja djelo je koje ne ostavlja ravnodušnim, prije svega zbog autorove suptilne duhovitosti i suosjećajnosti prema svojim junacima. “Svjetska književnost iz Uckermarka: Saša Stanišić u ovom romanu pripovijeda kao da ne postoji sutra.” Andreas Platthaus, Frankfurter Allgemeine Zeitung “Svakom od svojih likova autor pristupa s bezrezervnom naklonošću. Shvaća ih ozbiljno, ali opisuje ih s puno humora. To se rijetko viđa.” TAZ “Saša Stanišić prirodni je talent.” Der Standard “Malo je takvih knjiga. Politički vješto stilističko remek-djelo.” Verena Auffermann, Die Zeit “Stanišić je iznimno pronicav, odvažan pri­povjedač koji voli svoje likove i šalje ih do ruba ponora. Nadajmo se da će nastaviti pričati zanesene i zapanjujuće priče o proturječjima ljudske egzistencije, priče koje će nas duboko ganuti i kojima ćemo se smijati na sav glas.” Donna Seaman, Los Angeles Times “Duhovito, dirljivo i pomalo zastrašujuće.” Karen Russell, New Yorker

Između uskih se ulica gomila očaj cijele zajednice, skuplja se i strah od promjena te opća potištenost i melankolija. MOJA KRITIKA romana Saše Stanišića "Uoči slavlja" u "Vijencu" Na kioscima je novi broj "Vijenca" (samo 10 kuna) a u njemu i moja kritika romana "Uoči slavlja" Saše Stanišića. Novi "Vijenac" još donosi: - kolumne Nives Opačić i Pavla Pavličić ... Misna slavlja uoči Velike Gospe.

kolovoza razbijena je, a policiji je incident prijavilo Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora, javio je ŠibenikIN. Svečana večernja u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike bila je 2. veljače uoči svetkovine zaštitnika Dubrovačke biskupije i Grada Dubrovnika sv.

POVEZANE KNJIGE