U potrazi za početkom kruga – drugo izdanje

U potrazi za početkom kruga – drugo izdanje - Koščec, Marinko | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Koščec, Marinko
DIMENZIJA
10,35 MB
NAZIV DATOTEKE
U potrazi za početkom kruga – drugo izdanje.pdf
ISBN
6710236367827

OPIS

Višeslojna priča koja se zavija u spiralu i plete oko (ne)obična odnosa muškarca i žene “koji ostaju zajedno unatoč sve težim prijeporima i nezaobilaznim odjecima onoga što se udruštvenoj stvarnosti naziva krizom, premda je preraslo u permanentno stanje”. Ironija, apsurd, crni humor i duhovitost postaju protuotrov uz koji se mogu lakše gutati društvene bolesti, osobne zablude i zastranjenja, gubici i umišljaji. “Pisan je briljantnim stilom, ali osim na toj mikrorazini, ta je knjiga posebna i kao vrlo cjelovita i zaokružena priča. To je knjiga o nama, u njoj ćemo se svi prepoznati – samo je pitanje hoće li nam biti drago što smo se prepoznali. Ali to i jest svrha dobre i velike književnosti, da nam pokaže nas same. To je definitivno knjiga o kojoj će se puno pisati i govoriti” –Zoran Ferić Marinko Koščec (1967.) diplomirao je engleski i francuski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, te magistrirao iz književnosti na sveučilištu Paris VII i na FF-u Zagreb, gdje je 2005. i doktorirao. Dobitnik je Nagrade Meša Selimović za najbolji roman napisan na području BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore za knjigu Netko drugi (2001.), dok mu je Wonderland (2003.) donio nagradu VBZ-a za najbolji neobjavljeni roman. Napisao je još romane Otok pod morem (1999.), To malo pijeska na dlanu (2005.), Centimetar od sreće (2008.) i Četvrti čovjek (2011.), zbirku eseja i prijevoda Skice za portret suvremene francuske proze (2003.), studiju opusa francuskog romanopisca Michela Houellebecqa Michel H. – mirakul, mučenik, manipulator (2007.), te je autor antologije suvremene francuske kratke priče Mrmor u mraku (2007.). Nastavnik je francuske književnosti pri Odsjeku za romanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Njegova knjiga U potrazi za početkom kruga najavljena je kao mnogoslojna priča puna pronicavih uvida, koja pršti duhovitošću i ironijom te kroz prizmu protagonistove svijesti briljantno secira pojedinačno ponašanje i kolektivne bolesti.

kn 66,50 kn 95.00 redovna cijena. Dobavljivost: dobavljivo.

Na natječaj su pristigle ukupno pedeset i dvije knjige... Na ovogodišnji natječaj pristigle su hit knjige najznačajnijih hrvatskih pisaca, kao što su Vrijeme ljubavi Gorana Tribusona, Ciganin, ali najljepši Kristiana Novaka, Sjećanje šume Damira Karakaša, U potrazi za početkom kruga Marinka Koščeca, a tu su i ... Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma "VEDRO" u sklopu svoje posebne sekcije "Zenica trči" realizovati će drugo izdanje rekreativne utrke "Zenički noćni cener".

POVEZANE KNJIGE