Zaboravljeni sin

Zaboravljeni sin - Gavran, Miro | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gavran, Miro
DIMENZIJA
8,4 MB
NAZIV DATOTEKE
Zaboravljeni sin.pdf
ISBN
1500670470565

OPIS

ZABORAVLJENI SIN – duhovit, emotivan i topao roman Mire Gavrana u novom ruhu Književno štivo, ako je dobro napisano, oduvijek je nudilo precizne odgovore na pitanja pred kojima smo se i kao roditelji, ali i kao odgajatelji osjećali slabima. Veliki uspjeh romana o mladiću odraslom u ustanovi za djecu s posebnim potrebama ne leži samo u spretno odabranoj dnevničkoj formi i gledištu infantilnog pripovjedača, nego i u odabiru trenutka kojim priča započinje. Mladić se nakon šesnaest godina vraća u roditeljski dom. Svojim čistim odnosom prema bližnjima – koji su o njemu do tada šutjeli – on oplemenjuje svijet u koji je ušao. Čini boljim i njega, i nas koji se već četvrt stoljeća ne prestajemo družiti s Gavranovim Mislavom. I uvijek iznova zatitramo nad čistoćom njegovih bilježaka.

Ta škola postaje njegov dom i njegov cijeli svijet. Tamo stječe prijatelje, uči se suživotu s drugim ljudima, pohađa srednju školu i odlazi na praksu. Roman Zaboravljeni sin emotivna je i topla ljudska priča pretočena u roman pisan u formi dnevničkih bilježaka.

Omiljen kod čitatelja, ovaj je roman pisan u formi dnevničkih bilježaka ponekad tužnih, ponekad duhovitih no od početka do kraja emotivnih i toplih. Preporuka.

POVEZANE KNJIGE