Grčke strasti

Grčke strasti - Ampuero, Roberto | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ampuero, Roberto
DIMENZIJA
10,91 MB
NAZIV DATOTEKE
Grčke strasti.pdf
ISBN
5646042052602

OPIS

„Neću se vratiti. Nemoj me zvati ni tražiti” neočekivana je poruka koju sveučilišni profesor Bruno Garza pronalazi jednoga jutra u svojoj elektroničkoj pošti. Fabiana, njegova supruga, odlučila ga je napustiti. Do toga dana kad je ostao sam, živio je relativno mirno u gradu u dolini sjevernoameričkoga Srednjeg zapada. Predavao je na Katedri utopijsku misao i nije previše burno živio. Ali, varao je ženu. Bruno nije spreman izgubiti Fabianu. Putuje u New York, nastavlja za Antiguu de los Caballeros u Srednjoj Americi, a poslije odlazi u Grčku. Kreće u očajničku potragu u kojoj ne samo da slijedi svoju suprugu nego traži i objašnjenje svojega života. Želi razjasniti rutinu u koju je zapao njegov brak, ljubavne prekide i izgubljenu strast. Nasuprot njemu, Fabiana, bježi od njega i od same sebe, od sjena iz svoje prošlosti i svojega podrijetla koje vuče korijene iz egzotične i silovite Srednje Amerike. Na plećima nosi bolne obiteljske tajne. Lijepi i daleki grčki otok moguće je mjesto njihova ponovnog susreta, na koji bez prethodnog dogovora oboje dolaze. Tu se javljaju njihova najbolja prisjećanja na nekadašnju ljubav, strast i sreću. Ponovno se rađa raj u koji će jednoga dana Bruno i Fabiana možda doći ili se vratiti.U romanu “Grčke strasti” Roberto Ampuero ispisuje novo djelo o isprepletenim životima uz još više erotske i izražajne snage od njegovog uspješnog romana “Ljubavnici iz Stockholma”. Jedan muškarac i jedna žena očajnički pokušavaju pronaći moguće objašnjenje za svoje neuspjehe, nadu za život u paru i strast koja ljude često pretvara u žrtve.

Glavni su likovi sveučilišni profesor Bruno Garza koji je blizu pedesetim godinama i njegova supruga Fabiana. Novi pregovori između Atene i Skoplja o imenu Makedonije probudili su u Grčkoj strasti, izazivajući prosvjede, upozorenja Crkve i neodobravanje većine stanovništva, što bi moglo smanjiti vladin manevarski prostor, piše France Presse. Protivnici kompromisa najavili su za nedjelju prosvjed u Solunu Muzika stare Grčke Muzika stare Grčke.

U njoj Ampuero, na svoj poznat i zanimljiv način, obrađuje novu temu, ovaj put ljubavnu. Glavni su likovi sveučilišni profesor Bruno Garza koji je blizu pedesetim godinama i njegova supruga Fabiana.

POVEZANE KNJIGE