Nevoljnici – Zar je Mesija već otišao?

Nevoljnici – Zar je Mesija već otišao? - Borbely, Szilard | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Borbely, Szilard
DIMENZIJA
8,98 MB
NAZIV DATOTEKE
Nevoljnici – Zar je Mesija već otišao?.pdf
ISBN
3820411531965

OPIS

Objavljivanje ovog romana duboko je uzdrmalo mađarske književne krugove, ali i širu kulturnu javnost; prva naklada trenutno je razgrabljena, a djelo je izazvalo brojne polemike. Zabačeno selo na krajnjem sjeveroistoku Mađarske, krajem šezdesetih godina 20. stoljeća, selo u kojem vladaju glad, neimaština, strah od drugog, od drugačijeg, od Židova, od Cigana, od komunizma. Pripovjedač, jedanaestogodišnji dječak, osjeća da je njegova obitelj omražena u selu, predmet svakodnevne poruge. Majka je kulačka kći, depresivna i gruba, kojoj je bijedni život zatro sve osjećaje, a otac najvjerojatnije nepriznati sin jedinog u selu preživjelog Židova, sklon opijanju, ponižavan u “kolektivu”, bez posla i bez budućnosti. Dječak naslućuje da su odbačeni od zajednice, ali zašto? No o prošlosti se ne smije razgovarati, svi šute.

Nevoljnici : zar je Mesija već otišao? : roman / Szilárd Borbély ; s mađarskoga prevela Xenia Detoni. By: Borbély, Szilárd.

veljače 2014. godine u Debrecenu počinio samoubojstvo. I roman mađarskog pisca Szilárda Borbélyija (1963 - 2014) "Nevoljnici - zar je Mesija već otišao?" (2013) pripada ovoj romanesknoj svojti i rasponu, a prevela ga je Xenia Detoni.

POVEZANE KNJIGE