Radikalna mjesečina

Radikalna mjesečina - Valent, Milko | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Valent, Milko
DIMENZIJA
5,14 MB
NAZIV DATOTEKE
Radikalna mjesečina.pdf
ISBN
8860481843886

OPIS

Radikalna mjesečina autorski je izbor kraćih proza Milka Valenta koje su nastajale u posljednjih tridesetak godina. Ujedinjuje ih jedinstven autorski glas koji progovara o egzistencijalnim užasima našeg svijeta, dok su provodni motivi ove zbirke ljudski odnosi i seksualnost. Prikazana tjelesnost može biti i izrazom želje, ali i automatizma; može biti mladenačka, ali i staračka; predivna, ali i sasvim groteskna — no ona se u svakoj priči sagledava i prikazuje iz potpuno drukčijega kuta, uvijek iz novog rakursa koji otkriva i ono lijepo, ali i ono transgresivno među nama. Autor vješto balansira između visokog i niskog, nježnog i erotskog, lirskog i eksplicitnog, ali se ne libi prikazati i potpune krajnosti, kao u kultnoj pripovijetki Nježna palisandrovina.“Autor podastire dubok, beskompromisan, ali uznemirujući uvid u suvremenu zbilju obilježenu sveopćom hipokrizijom, krizom međuljudskih odnosa i moralnih vrijednosti, tjeskobom, poplavom kiča i estetike banalnosti te potpunim nedostatkom društvene solidarnosti.”– Krešimir Nemec, iz obrazloženja prilikom dodjele Nagrade Vladimir Nazor.“Milko Valent ozbiljan je pisac koji se bavi suštinom, u čemu je među današnjim hrvatskim književnicima, osobito proznima, vrlo usamljen.”– Damir Radić, Književna republika.

Dodaj u košaricu ... Radikalna mjesečina (knjiga izabranih kratkih proza), OceanMore, Zagreb, 2016. Otvorena rosa (knjiga pjesama), V.

do 1929. godine u Srbiji i Jugoslaviji.Nakon toga u stranci dolazi do raskola.

POVEZANE KNJIGE