Seiobo je bila tamo dolje

Seiobo je bila tamo dolje - Krasznahorkai, Laszlo | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Krasznahorkai, Laszlo
DIMENZIJA
11,77 MB
NAZIV DATOTEKE
Seiobo je bila tamo dolje.pdf
ISBN
5589818542428

OPIS

Seiobo je bila tamo dolje knjiga je 17 međusobno povezanih priča, 17 poglavlja usložnjenih po Fibonaccijevu nizu, strukturno nalik progresiji spirale. U svakome pojedinom poglavlju, čija se radnja odvija na najrazličitijim mjestima, u različitu vremenu: od Venecije i Atene do Kyota, od pretpovijesti do danas, istražujući istočnjačku estetiku (japansko no kazalište, šinto rituale ), bizantsko slikarstvo ikona, djela talijanske renesanse, baroknu glazbu, arhitektonska čuda Alhambre… Krasznahorkai strpljivo i minuciozno pokušava prodrijeti u procese umjetničkog stvaranja. Čitatelj se susreće s umjetnicima koji svojom vještinom, nadljudskom predanošću, pokušavaju stvoriti ljepotu, a okruženi banalnošću svakidašnjeg života, s ljudima koji se nastoje usredotočiti na taj trenutak nadahnuća, trenutak kada je možda božica Seiobo sišla s neba, trenutak potreban da bi se stvorila umjetnost. Krasznahorkai je i u ovom ostvarenju ostao vjeran svojemu stilu: smjela struktura djela koju gradi na ritmički ugođenu tijeku dugih meandričnih rečenica koje se protežu na nekoliko stranica, ali zahvaljujući majstorskoj lakoći i prirodnosti izvedbe, čitatelju podaruju književno djelo vrhunske umjetničke vrijednosti. ***

László Krasznahorkai: Seiobo járt odalent mađarski hrvatski DHKP. Jezici.

''Želja svih vatrogasaca dolje unutar javne postrojbe je vrlo velika, da izađu na teren, da dođu dati svoj doprinos u ovoj nesreći koja je snašla ovaj kraj. Dok je muška depilacija nekada bila rezervirana samo za sportaše, čisto zbog praktičnih razloga, sve je više i više muškaraca koji prednost daju svome glatkom tijelu. Tako glase rezultati engleske ankete koju je proveo Savez za zdravlje kože, prema kojima je 31,7 posto muškaraca glatko "tamo dolje". Laszlo Krasznahorkai: Seiobo je bila tamo dolje Roman gusto složene strukture, u kojoj se sedamnaest poglavlja niže po Fibonaccijevom nizu, kako su i numerirana, radnja se u svakom poglavlju odvija na drugom mjestu i u drugome vremenu, a tematski se bavi ljepotom i "pokušava prodrijeti u procese umjetničkog stvaranja... Seiobo je bila tamo dolje knjiga je 17 međusobno povezanih priča, 17 poglavlja usložnjenih po Fibonaccijevu nizu, strukturno nalik progresiji spirale.

POVEZANE KNJIGE