Raznolikosti religioznog iskustva

Raznolikosti religioznog iskustva - James, William | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
James, William
DIMENZIJA
4,41 MB
NAZIV DATOTEKE
Raznolikosti religioznog iskustva.pdf
ISBN
4179696111904

OPIS

Knjiga ,,Raznolikost religioznog iskustva – studija ljudske prirode” kapitalno je delo psihologije religioznosti. U njemu je autor pružio opis čovekovog religioznog ustrojstva. On se bavi istraživanjem ličnog duhovnog iskustva, a ne institucijama i ustanovama koje su nastale iz i na religoznosti i tumači bogatstvo duhovnog života kao jednog od osnovnih psihičkih funkcija u kojoj čovek nalazi velike praktične koristi.

Što je ta osoba doživjela? „Kazati da je netko 'vidio svjetlo' blijedi je opis duhovnog ushita poznata samo preobraćeniku… Čini se kao da novo svjetlo isijava čitavom ... Raznolikosti religioznog iskustva : studija ljudske prirode Tekstualna graða, tiskana . CITIRANJE.

Tražeći predmet za dva tečaja od po deset predavanja, za koje sam time postao odgovoran, učinilo mi se da bi prvi tečaj mogao biti deskriptivan s temom ... Knjiga renomiranog psihologa i jednog od utemeljitelja pragmatizma Williama Jamesa Raznolikosti religioznog iskustva: studija ljudske prirode kapitalno je djelo psihologije religioznosti. Prvi put ... AUTOROV PREDGOVOR Ova knjiga ne bi nikad bila napisana da mi nije ukazana čast "Gifford predavača" o prirodnoj filozofiji na Edinburškom sveučilištu.

POVEZANE KNJIGE