Dezerteri

Dezerteri - Varrene, Antonin | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Varrene, Antonin
DIMENZIJA
3,50 MB
NAZIV DATOTEKE
Dezerteri.pdf
ISBN
6789010415379

OPIS

Dva rata. Prvi, koji buntovnog mladića Pascala Verinija 1957. godine odvodi u Alžir, na Farmu na kojoj se ne uzgaja ništa, samo se uništavaju ljudi. I drugi, koji isluženi policajac i boksač na kraju karijere George Crozat, zvan Beton, u Parizu 2009. vodi protiv svoje sjene, za vlastitu dušu. Između njih su pola stoljeća, bjegovi i bitke, razočaranja i tajne. I ljudi. Živi i oni drugi. No koliko god ih vrijeme i prostor razdvajali — pokazuje uzbudljivi hit-triler Antonina Varennea — ratovi i muškarci ne mogu pobjeći jedni od drugih. Čak ni kada to pokušaju, od Alžira do Pariza, kao Pascal i George. Dezerteri su roman o ljudima koji su pokušali ne biti dijelom čopora, i koji su za to morali platiti cijenu. Nadahnuta sudbinom autorova oca, ovo je priča o mržnji i osveti, o oprostu i onoj fatalnoj posljednjoj rundi, u kojoj se borimo za vlastitu ljudskost.“Policajac danju, boksač noću, George Crozat, zvan Beton, osjeća da mu je karijera na zalasku i pristaje za tajanstvenog naručitelja batinati potpune neznance. Pola stoljeća prije Pascal Verini, radnik u Nanterreu i vojnik u Alžiru, odbija sudjelovati u mučenjima zarobljenika. Čini se da ovu dvojicu baš ništa ne povezuje. No njihovi će se putevi susresti i zauvijek ih izmijeniti.” — Babelio “Je li moguće? Je li krimić napokon postao — usuđujemo li se to uopće izgovoriti — respektabilan? (…) U odnosu na Fakire nova knjiga Antonina Varennea još je dojmljivije beskompromisna u načinu na koji autor donosi iskustvo vlastita oca iz Francusko-alžirskog rata. Osim autoritativnog pripovijedanja dodana su vrijednost Dezertera elementi društveno-političke kritike. Oni nisu ovdje samo kako bi dali respektabilnost okrutnoj priči, oni su njeno osnovno tkanje.” — Independent

Danas je moderno otići iz domovine, pa bi se to moglo nazvati i dezerterstvom... Discover more posts about dezerteri. Reagiranja. Ratni dezerteri napali dr.

The band was founded by three students of Warsaw's vocational high school (technikum) - Robert "Robal" Matera (guitar), Krzysztof Grabowski (drums), and Dariusz "Stepa" Stepnowski (bass). Mnogi dezerteri napuštaju vojnu službu kako ne bi bili u prilici ratovati protiv vlastite društvene grupe, a javlja se i dezerterstvo motivirano pacifizmom, odnosno načelnim odbijanjem sudjelovanja u ratu uopće. dezèrtēr m (Cyrillic spelling дезѐрте̄р). deserter.

POVEZANE KNJIGE