Tako počinje zlo

Tako počinje zlo - Marias, Javier | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Marias, Javier
DIMENZIJA
4,79 MB
NAZIV DATOTEKE
Tako počinje zlo.pdf
ISBN
2110151352012

OPIS

Juan de Vere, mladi i odani asistent poznatoga filmskog redatelja Eduarda Muriela, dobio je neobičan zadatak od svog poslodavca – pratiti obiteljskog prijatelja Jorgea Van Vechtena koji se „ponio nedostojno prema jednoj ženi, a možda i više njih“. Je li riječ o Beatriz, Eduardovoj ženi, zašto je Eduard toliko mrzi, kako je Van Vechten ušao u njihov život… samo su neka od pitanja koja se otvaraju. Isprva nesiguran u praćenju, De Vere uskoro shvaća koliko je u toj priči teško ostati samo promatračem. Zadatak koji je dobio pretvara se u teret koji će ga progoniti cijeli život. Javier Marías, jedan od najcjenjenijih suvremenih španjolskih pisaca, naslanjajući se na Shakespeareov citat u naslovu ovoga romana, secira španjolsko društvo 80-ih godina prošloga stoljeća kroz gorak bračni odnos dvoje protagonista. Iznimno preciznim, dubokim i bogatim rečenicama, Marías ispituje postfrankističko društvo, njegove odjeke u suvremenosti, ali i osobne tajne, žudnje, prešućivanja, krivnje i intimne osvete. Majstorstvo pričanja priče, gotovo trilerovski zaplet i držanje čitatelja u napetosti do samoga kraja te stilska besprijekornost poznate su Maríasove osobitosti koje mu služe u pokušaju dosezanja istina o ljubavi, životu. “Demonstracija onoga što književnost može postići u svome najboljem izdanju.” Hari Kunzru, The Guardian “Eruditski, neobično, hipnotički i prelijepo… Javiera Maríasa čita se zbog njegove sposobnosti da oživi najmanje dijelove svijeta… Knjigu sam najviše zavolio zbog njezinih stranica ispunjenih briljantnim zapažanjima, razmišljanjima i elegantnim glasom koji stvara napetost… Nisam je mogao odložiti.” – Los Angeles Times “Prozor u dvorište u Madridu… Tako počinje zlo sadrži sve kvalitete koje su Maríasov znak raspoznavanja – sočnu i sadržajnu filozofsku meditaciju, pedantno otmjenu prozu i napetost staromodnog krimića…” – Sam Sacks, Wall Street Journal “Kao književna tajna, Tako počinje zlo podsjeća na Paula Austera, Donnu Tartt i Carlosa Ruiza Zafóna; kao čista književnost, ostavlja dojam nasljednika tragalačke humane nijanse u romanima Gabriela Garcíje Márqueza… Javier Marías pun je pogodak… Hipnotizirajuće.” – USA Today “Knjiga koja definira Maríasov opus kao opus jednog od najslavnijih suvremenih pisaca u Španjolskoj… Marías stvara simfoniju.” – Boston Globe

Antifašizam mora da bude mjerilo. Dinamov d je samo simbolika.

U subjektu navedite: FDAR3 a u tekstu: vaše ime i adresa broj telefona vaš razlog Šaljite na… Tako počinje zlo sadrži sve kvalitete koje su Maríasov znak raspoznavanja - sočnu i sadržajnu filozofsku meditaciju, pedantno otmjenu prozu i napetost staromodnog krimića..." - Sam Sacks, Wall Street Journal Baš kao što ljubav počinje kod kuće, i zlo počinje kod kuće, grijeh počinje kod kuće. Svijet je u veliku neredu.

POVEZANE KNJIGE