Jedno u drugom

Jedno u drugom - Schwitter, Monique | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Schwitter, Monique
DIMENZIJA
3,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Jedno u drugom.pdf
ISBN
4823216464670

OPIS

Glavna junakinja mlada je i udana žena s dvoje djece, spisateljica koja upravo radi na dugo pripremanu romanu. Jedne večeri, umjesto da ispisuje svoj tekst, kreće u mentalno istraživanje svoje ljubavne povijesti. Naposljetku svoje djelo stubokom mijenja i piše svojevrsnu biografiju prisnosti na primjeru dvanaest muškaraca apostolskih imena. Riječ je o gotovo mitskim opisima njezinih intimnih suputnika koje protagonistica ispunjava ljubavlju, životom i poviješću. Postavlja pitanja o ljubavi: kako nastaje, ali i kako nestaje. Gdje točno nestane kad nestane? I što duže piše, to se snažnije nameće njezin aktualni ljubavni okvir koji na kraju postaje glavna pripovijest romana. Monique Schwitter o dubokim temama progovara živim i elegantnim jezikom koji plijeni pozornost čitatelja i pritom ovom djelu daje ton vedrine i lakoće. Nagrađeni roman Jedno u drugom neobična je knjiga: stilska vratolomija, snažna priča prepuna trikova, poigravanje s granicama stvarnoga života i fikcije. *** Monique Schwitter rođena je 1972. u Zürichu, a od 2005. živi u Hamburgu. U Salzburgu je studirala glumu i režiju. Ostvarila je niz redateljskih i glumačkih angažmana u prestižnim kazališnim kućama. Članica je hamburške Slobodne akademije umjetnosti. Za svoj prvijenac “Kad sniježi kod krokodila” (Wenn’s schneit beim Krokodil, 2005.) dobila je Nagradu Robert Walser i Nagradu za poticanje mladih književnika švicarske Zaklade Schiller. Objavila je roman “Uši nemaju pjesama” (Ohren haben keine Lider, 2008.), dramski komad “Himmels-W” (2008.) i zbirku pripovijedaka “Sjećanje zlatne ribice” (Goldfischgedächtnis, 2011.). Za doprinos književnosti dobila je Nagradu manuskripte (2013.). Njezin iznimno uspješan roman “Jedno u drugom” (2015.) osvaja dvije najvažnije švicarske književne nagrade: Schweizer Buchpreis (2015.) i Schweizer Literaturpreis (2016.).

Biblija posebno kaže da žena treba uživati u svom mužu, ali vjerujem da se ovo odnosi na obje strane u braku. Njih dvoje su se unosili jedno drugom u lice, a onda su krenuli da se vređaju. Tara nije mogla da izdrži Nenadove reči pa ga ja par puta odgurnula i udarila mu blag šamar. JOŠ JEDNO POSTOLJE! Zubčić odskijao maestralne dvije vožnje i završio na drugom mjestu Sjajni Hrvat ove je sezone u šest veleslalomskih nastupa pet puta došao do Top 10 plasmana, od kojih je čak četiri puta bio na postolju - Utakmica je bila više borbena nego kvaliteta, a remi je s obzirom na viđeno na travnjaku pravedan.

Nisam znala da je bolestan - poručila je Seka. U DRUGOM VALU EPIDEMIJE JEDNO JE SIGURNO: Neće biti nestašice najtraženije robe, mnoge domaće tvrtke prebacile se na njihovu proizvodnju Foto: Marin Tironi / PIXSELL Autor: Danas.hr 05.11.2020 13:15 Savjet: Budite tim i pomažite jedno drugome - čak i u poslovima koje biste mogli obaviti sami. "Umjesto da vam poslovi kao što su kupovina, pranje suđa, slaganje odjeće ili čišćenje dvorišta budu puka obaveza, smatrajte ih prilikom da zajedno provedete vrijeme" (Nina). "Jedno drugom govorimo tko nam je 'crush', odnosno tko nam se sviđa, primjerice na poslu ili negdje.

POVEZANE KNJIGE