Rekvijem za američki san

Rekvijem za američki san - Chomsky, Noam | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Chomsky, Noam
DIMENZIJA
6,25 MB
NAZIV DATOTEKE
Rekvijem za američki san.pdf
ISBN
3609883901903

OPIS

Autor, svjetski poznati filozof, aktivist i lingvist, bavi se pitanjem nejednakosti dohotka te razotkriva aktere neoliberalizma i pruža jasan uvid u nepobitne ekonomske činjenice. Deset principa koncentracije bogatstva i moći koje danas nalazimo u Americi: suzbijanje demokracije, oblikovanje ideologije, redizajniranje ekonomije, prebacivanje tereta na siromašne i srednju klasu, udar na uzajamnu ljudsku solidarnost, dopuštanje regulatorima da ih vode vlastiti interesi, izborni inženjering, upotreba straha kao i snage države da se masu drži pod nadzorom, proizvodnja pristanka i marginaliziranje naroda. Svakom od ovih deset principa autor posvećuje poglavlje i nudi nam dodatne izvatke iz važnih tekstova koji su utjecali na razvoj njegovih misli i doveli ga do iznesenih zaključaka.

;Broj strana: 190 Priručnici za nastavnike. Asesoari.

Ti principi su suzbijanje demokratije, oblikovanje ideologije, redizajniranje ekonomije ... Noam Chomsky: Rekvijem za američki san Deset principa koncentracije bogatstva i moći U ovoj nezaobilaznoj knjizi o nejednakosti dohotka Noam Chomsky razotkriva ključne aktere neoliberalizma i pruža jasan, hladan i strpljiv uvid u nepobitne ekonomske činjenice. Kojih je to deset principa koncentracije bogatstva i moći koje… Knjigu " Rekvijem za američki san " Noam Chomsky,online kupite na stranicama Knjižare Ljevak .

POVEZANE KNJIGE