Šoferi

Šoferi - Bauer, Ludwig | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bauer, Ludwig
DIMENZIJA
6,11 MB
NAZIV DATOTEKE
Šoferi.pdf
ISBN
9907358287567

OPIS

Usred ratnih godina, ranih devedesetih dvadesetog stoljeća, jedno od najpoželjnijih zanimanja bilo je ono vozača ili prevoditelja u snagama Ujedinjenih naroda. Značilo je to relativno visoke plaće, sigurnost i sređenost za razliku od kaosa, siromaštva, pretvorbe i ostalih zala koja su se događala. Ovo je priča o njima, o vozačima, o trojici njih, o ljudima koje su svi gledali s podozrenjem i zavišću. Tri čovjeka, tri svijeta, tri sudbine. Hrvoje – snalažljiv, premazan svim mastima, Tommy – mlad, neukrotiv i nevjerojatnih vozačkih sposobnosti, te Rudolf – profesor, iskusan i smiren, s velikim znanjem jezika. Trojac ubačen u vrtlog sitnih i krupnih makinacija svjetskih mirovnih organizacija pokušava izvući najbolje za sebe i svoje. Kroz bezbroj peripetija, u tankom limbu gdje nestaju i Dobro i Zlo, Ludwig Bauer piše roman koji kroz dosad neviđenu optiku gleda našu nedavnu prošlost. Šoferi stalno rade na rubu života i smrti, a njihov život prepleće se sa životima osoba koje prevoze, oni su i lokalni vodiči i rame za plakanje. Šoferi govore o našim željama, nadanjima i razočaranjima, ali jednako tako i o onima koji dolaze na poprišta sukoba te ne žele i ne umiju razumjeti ništa, već samo zadovoljavaju formu i u njoj pronalaze svoj materijalni interes. Stoga uvijek pazite što govorite pred šoferom, jer on nije vezan ispovjednom tajnom.

Ogorčena sam na te izjave. Ma bolje da se ukine linija onda skroz! - kazala je ona. Šoferi, zaposleni kod UNPROFOR-a ili kako su se već zvali ti pokušaji uvođenja mira među ratom zavađene dojučerašnje susjede i braću, doista su taj segment povijesti imali prilike promatrati kroz "neviđenu optiku".

Na vrh. Provided to YouTube by Izvorno BlagoEj, šoferi · Posavski OdjeciViolina i šargija stara℗ 2021 Izvorno BlagoReleased on: 2021-02-16Main Artist: Posavski Odje... Neki od najpopularnijih proizvoda kategorije dostupni su u našoj ponudi. Saznajte više. Šoferi rade za UN i gledaju strance kako zarađuju na našem ratu Karaktere trojice vozača autor gradi pomnom pažnjom.

POVEZANE KNJIGE