Suvremeni grad javni prostori i kultura življenja

Suvremeni grad javni prostori i kultura življenja - Čaldarović, Ognjen | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Čaldarović, Ognjen
DIMENZIJA
11,61 MB
NAZIV DATOTEKE
Suvremeni grad javni prostori i kultura življenja.pdf
ISBN
2762824081581

OPIS

Knjiga govori o sociološkoj dimenziji javnih prostora, kao bitnom elementu kvalitete života u urbanim sredinama, proučava urbane fenomene i načine upravljanja kompleksnim urbanim sustavima. Navodeći različite koncepte i pristupe, u knjizi su prikazana dva primjera sociološkog istraživanja kvalitete života u Zagrebu (Trešnjevka i Staro Trnje). Naglašava se važnost zaštite javnih prostora od privatizacije i pretjerane komercijalizacije, važnost revitalizacije i obnove zapuštenih javnih prostora, te participacije građana u urbanističkom planiranju. Knjiga je namijenjena stručnjacima, ali i svim građanima.

... i njihova prisutnost u donošenju odluka, uzeti zajedno čine jednu od najvažnijih tema urbane sociologije danas - grad kao javno, zajedničko i opće dobro dostupno svima.

SUVREMENI GRAD - Javni prostori i kultura življenja - Primjer Zagreba. Cijena: 89,00 kn Cijena internet: 53 ... Ove je godine tema - javni prostori grada, tradicija i suvremene potrebe, objasnio je prof.

POVEZANE KNJIGE