Zdravo, dragi ubojice!

Zdravo, dragi ubojice! - Vadanjel, Radenko | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vadanjel, Radenko
DIMENZIJA
11,81 MB
NAZIV DATOTEKE
Zdravo, dragi ubojice!.pdf
ISBN
1242065370076

OPIS

Naizgled nemotiviran pokušaj ubojstva sjekirom jedne tople ljetne noći — pokušaj koji završava ubojstvom potencijalnog ubojice — u zapuštenoj dvokatnici na rubu divljine, u pitoresknoj provinciji, nagrđenoj tek nazočnošću ljudskih stvorova boschovskih fizionomija što obitavaju u svojim ogromnim kućerinama bdijući nad zgrnutim imutkom, ustalasat će zatomljena sjećanja, pokrenuti niz mračnih događaja i potvrditi da je Nietzsche bio u pravu kad je rekao da nas posljedice naših djela drže u nemilosti ne obazirući se na činjenicu da smo se u međuvremenu ‘popravili’, kao što je bio u pravu i kad je rekao da sve prešućene istine postaju otrovne, i, dodajmo, ubojite. Kratki roman Zdravo, dragi ubojice! Radenka Vadanjela bavi se poniranjem u ponore ljudskih duša i navodi čitatelja na temeljito preispitivanje uvriježenih predodžbi o pojmovima žrtve i krvnika.

I u meni je onaj ... Radenko Vadanjel (1962, Pula), na Filozofskom fakultetu u Rijeci diplomirao hrvatski jezik i književnost. Piše poeziju i prozu.

Odjednom shvaćam da ja niz taj put jašem konja, a dragi hoda pored mene. Odjednom kao mi treba da se požurimo jer ima NEŠTO što bi moglo da nas spopadne, opasnost neka, ili netko opasan, tako nešto.

POVEZANE KNJIGE