Carstvo straha; Islamska država-pogled iznutra

Carstvo straha; Islamska država-pogled iznutra - Hosken, Andrew | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hosken, Andrew
DIMENZIJA
11,85 MB
NAZIV DATOTEKE
Carstvo straha; Islamska država-pogled iznutra.pdf
ISBN
2511810530043

OPIS

Iskusni BBC-jev novinar, Andrew Hosken, dugi niz godina bavi se fenomenom militantnog islamizma. U ovoj knjizi pokušao je istražiti Islamsku državu, te nam iznijeti priču o njenoj prošlosti i nastanku, o brutalnosti i okrutnosti ljudi koji su je stvorili, ideologiji i zastrašujućim metodama kojima se koriste. U svrhu istraživanja Hosken se koristio velikom riznicom važnih dokumenata, informacijama dobivenim od američkih obavještajaca, razgovarao je s mnogim stručnjacima i političarima sa Zapada i Bliskog istoka, vojnim stratezima, kao i ljudima iz Iraka i drugih dijelova Bliskog istoka.

godine planira da zauzme deo Evrope, sever Afrike i Bliski i Srednji istok sve do granice sa Kinom. Pretpostavlja se da ISIL za sada ima između 50.000 i 250.000 članova i imovinu vrednu oko ... SVE LEGALNO I SLUŽBENO: Irački vojnici uz pomoć šijitske milicije, naoružani hrvatskom puškom VHS-2, ali i drugim oružjem, istjerali su ISIL-ovce iz Faludže u Iraku Faludža, jedno od uporišta ISIL-a, oslobođena je od militanata.

Povez: meki Izdavač: Večernji list, Zagreb Godina izdanja: 2015. Obim: 276 Format: 22,5 x 15 Stanje: novo CARSTVO STRAHA - Islamska država: pogled iznutra.

POVEZANE KNJIGE