Veliki

Veliki - Prudhomme, Sylvain | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Prudhomme, Sylvain
DIMENZIJA
3,12 MB
NAZIV DATOTEKE
Veliki.pdf
ISBN
6477221246755

OPIS

Veliki iz ovoga romana su Couto, Atchutchi, Tundu, Miguelinho, Djon, Serifo, Ntchoba, Dulce i drugi članovi bisauskog benda Super Mama Djombo, čije su pjesme nastajale u periodu borbe za neovisnost i opjevale podvige Amílcara Cabrala, bisauskog Che Guevare, ubijenog 1973. No to je bilo sedamdesetih… Godina je 2012., politička situacija u Gvineji Bisau ponovo je napeta, sprema se vojni puč, a Couto saznaje da je umrla Dulce, pjevačica njegova nekad slavnog benda i njegova prva ljubav. Večer se spušta nad grad, ulice bruje od života, a Couto luta od bara do bara, susreće stare prijatelje i razmišlja o minulom vremenu prisjećajući se žene koju je volio, ustanka protiv Portugalaca u kojem je sudjelovao i godina slave svog benda koji je nastupao diljem svijeta svirajući novu glazbu, nošenu elanom i ponosom njegove mlade zemlje. I dok svjetina nastavlja svoj uljuljani život ne obazirući se na prve pucnjeve koji odjekuju gradom, Couto i nekadašnja postava benda okupljaju se kako bi održali koncert u lokalnom baru Chiringuitó, odali počast Dulci i pokrenuli uspavanu gomilu…

Kada se koristite ambijentalnim načinom rada, bit će dio dekoracija i prikazivat će dekorativnu umjetnost, obiteljske fotografije ili korisne informacije. Promijenite svoj televizor da odgovara Vašem prostoru bez velikih troškova.

Imao je velike ljudske kvalitete, bio je veliki trener, imao je to svoje posebno zagrebačko držanje, jedan od rijetkih Purgera, velikih dinamovaca koji će sigurno ostati zapisan kroz povijest hrvatskog nogometa, a ... Općina Veliki Grđevac Trg Mate Lovraka 3, Veliki Grđevac. Tel: 043/461-666 043/461-609.

POVEZANE KNJIGE