Adio kauboju

Adio kauboju - Savičević Ivančević, Olja | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Savičević Ivančević, Olja
DIMENZIJA
6,86 MB
NAZIV DATOTEKE
Adio kauboju.pdf
ISBN
8743960703975

OPIS

Roman Adio kauboju odmah je po objavljivanju 2010. godine postigao zapažen uspjeh, te je nagrađen nagradom T-portala za najbolji roman godine. U obrazloženju nagrade tada je stajalo, između ostalog: “Autorica svojim djelom nadilazi višegodišnju podjelu na dvije glavne tendencije u recentnom hrvatskom romanu, na ispovjedno-eskapističku i aktivističko-stvarnosnu prozu. Adio kauboju Olje Savičević Ivančević izdvaja se iz ovogodišnje romaneskne produkcije svježinom autorskoga glasa i angažiranom tematikom koja se otvara prema najrazličitijim čitateljskim skupinama.” Riječ je o prozi o kojoj se, uz „Hotel Zagorje” Ivane Simić Bodrožić, najviše pričalo i pisalo te godine. Vrlo često, i vrlo pohvalno. U prilog tome govore i brojni prijevodi na strane jezike: roman je u međuvremenu objavljen u Njemačkoj, Švedskoj, Španjolskoj, Srbiji, Bugarskoj, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Italiji i SAD-u, a u pripremi je tursko i slovensko izdanje. Danas s pravom možemo reći da se radi ojednom od najznačajnijih naslova objavljenih posljednjih desetak godina. Tim više veseli novo izdanje romana koje je pred vama. Adio kauboju je roman o netoleranciji, o nasilju, o drugima i drugačijima, u ovom slučaju o Danijelu, bratu Ruzinave, i Braći Irokezima, o obitelji u kojoj su ostale dvije sestre i majka i njihovim odnosima, o generaciji koja se osipa, o lokalnom tranzicijskom gazdi Vrdovđeku, o lažnim herojima Nedu Montgomeryju i Anđelu s usnom harmonikom. Tu je i istraga jedne smrti, željezni konj u punom trku, misteriozno pismo, mailovi, spisateljica gospođa 0, kućni porno video…

Stigla sam. Da stigla! Ja sam se vratila u taj grad.

Za Ma su sve serije važne, i to jednako. Zaspala bi pred upaljenim teveom, pokrivena preko glave iako se tih dana ni noću temperatura nije spuštala ispod 30. Splitskog ljeta 'Adio kauboju autorice Olje Savičević Ivančević koja je dramatizaciju izvršila sama, dok je predstavu režirao Ivica Buljan Vezane vijesti.

POVEZANE KNJIGE