Buntovnici

Buntovnici - Marai, Sandor | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Marai, Sandor
DIMENZIJA
11,92 MB
NAZIV DATOTEKE
Buntovnici.pdf
ISBN
6035105791730

OPIS

Gradić u mađarskoj provinciji 1918. godine, razdoblje raspada K. u. K. monarhije: Abél i njegovi prijatelji upravo su položili maturu i samo čekaju da ih unovače i pošalju na front. Ali svijet odraslih, kojem bi odsad trebali pripadati, gadi im se. Svaku slobodnu minute provode zajedno skriveni u svome vlastitom svijetu: pronevjerili su novac, založili obiteljsko srebro, dali su si sašiti izmišljene kostime i gomilaju stvari koje su prije svega beskorisne. Taj njihov prividni svijet na kraju se raspada u silovitom finalu – javlja se okrutna stvarnost, u likovima vlasnika zalagaonice, homoseksualnog glumca te oca koji se vraća iz rata. S ovim prvijencem prožetim autobiografskim elementima Sándor Márai je u dobi od 29 godina iznenada postao poznat. Buntovnici ponovno otkrivaju Maraia kao velikog europskog autora 20. stoljeća.Veličanstveno djelo. Ostaje neodgovoreno samo jedno pitanje… Kako to da ga već nismo pročitali, kako to da već prije nismo za njega čuli? DIE ZEIT Elegično, mračno, muzikalno i očaravajuće, Buntovnici su briljantna istraga o prijateljstvu. THE OBSERVER Maraieva delikatna briljantnost leži u njegovim likovima, u ekonomičnosti i vještini kojom svakog od njih priziva u život. LITERARY REVIEW Zahvaljujući Maraievoj sposobnosti stvaranja posebne prozne atmosfere bez stilističkih zastranjenja ovaj je roman o bespućima mladosti u kojoj se osoba vrlo lako izgubi fascinantno prozno djelo vrijedno čitanja i nakon sedamdeset godina. CHRISTIAN STAHL

"NG-Buntovnici" Nova Gradiška, Nova Gradiska. Sviđa mi se: 4862 · 119 govori o ovome · 83 ljudi bilo je ovdje.

Veličanstveno djelo. Ostaje neodgovoreno samo jedno pitanje… Kako to da ga već nismo pročitali, kako to da već prije nismo za njega čuli? DIE ZEIT.

POVEZANE KNJIGE