Buntovnici

Buntovnici - Marai, Sandor | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Marai, Sandor
DIMENZIJA
5,73 MB
NAZIV DATOTEKE
Buntovnici.pdf
ISBN
6389930724232

OPIS

Gradić u mađarskoj provinciji 1918. godine, razdoblje raspada K. u. K. monarhije: Abél i njegovi prijatelji upravo su položili maturu i samo čekaju da ih unovače i pošalju na front. Ali svijet odraslih, kojem bi odsad trebali pripadati, gadi im se. Svaku slobodnu minute provode zajedno skriveni u svome vlastitom svijetu: pronevjerili su novac, založili obiteljsko srebro, dali su si sašiti izmišljene kostime i gomilaju stvari koje su prije svega beskorisne. Taj njihov prividni svijet na kraju se raspada u silovitom finalu – javlja se okrutna stvarnost, u likovima vlasnika zalagaonice, homoseksualnog glumca te oca koji se vraća iz rata. S ovim prvijencem prožetim autobiografskim elementima Sándor Márai je u dobi od 29 godina iznenada postao poznat. Buntovnici ponovno otkrivaju Maraia kao velikog europskog autora 20. stoljeća.Veličanstveno djelo. Ostaje neodgovoreno samo jedno pitanje… Kako to da ga već nismo pročitali, kako to da već prije nismo za njega čuli? DIE ZEIT Elegično, mračno, muzikalno i očaravajuće, Buntovnici su briljantna istraga o prijateljstvu. THE OBSERVER Maraieva delikatna briljantnost leži u njegovim likovima, u ekonomičnosti i vještini kojom svakog od njih priziva u život. LITERARY REVIEW Zahvaljujući Maraievoj sposobnosti stvaranja posebne prozne atmosfere bez stilističkih zastranjenja ovaj je roman o bespućima mladosti u kojoj se osoba vrlo lako izgubi fascinantno prozno djelo vrijedno čitanja i nakon sedamdeset godina. CHRISTIAN STAHL

Naša ponuda može se pretraživati na temelju dva osnovna principa: Pretraga korištenjem tražilice koja je strukturirana tako da se na početku upisivanja željenog pojma u samom polju tražilice u padajućem izborniku pojavljuju rezultati koje je moguće odabrati ili upisivanjem cijelog pojma i odabirom polja Pretraži ... Samo buntovnici su radili ovih 8/8 stvari kao tinejdžeri! autor: Martina Mikša. 22.

BIJESNE GLISTE 09.01.2016. Zajedno u bogatstvu razlicitosti - 07.01..2016.

POVEZANE KNJIGE