Poglavlje o arhitekturi

Poglavlje o arhitekturi - Lukacs, Gyorgy | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lukacs, Gyorgy
DIMENZIJA
7,62 MB
NAZIV DATOTEKE
Poglavlje o arhitekturi.pdf
ISBN
4484165692188

OPIS

Esej je objavljen kao sastavni dio prvog izdanja Lukacseva najvažnijeg estetičkog spisa, Osobenost estetskog iz 1963. godine. Prema njegovu mišljenju arhitektura je svjetotvorna umjetnost jedina sposobna izraziti cjelokupni društveni bitak određene epohe, koja nije kadra djelovati kao kritička umjetnost, no koja oblikovanjem svijeta oponaša zakonitosti zbilje u koju je uronjen, a svoj estetski značaj zadobiva tek onda kad zadovolji svoju tehnološku zadaću: “arhitektura postaje umjetnošću tek kada čovjek počne stvarati prostor koji mu doista pripada i kada taj prostor postane elementom njegove proširene osobnosti, njegov vlastiti stvoreni svijet”.

No, kao što celokupni Lukacsev estetski sistem nagoveštava viši, etički plan, tako i arhitektura iz svojih estetičkih pitanja mora iskoračiti u ona etička - jedina koja su sposobna da uspostave društvene protivrečnosti današnjice. Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Poglavlje o arhitekturi autora Lukacs, Gyorgy. Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Poglavlje o arhitekturi.

Objedinjeni tekstovi pisani o arhitekturi i Gradu Zagrebu u proteklih pet godina govore o značaju i utjecaju ... ZA POGLAVLJE O MANIRIZMU U LIKOVNOJ UMJETNOSTI DALMACIJE Kruno Prijatelj Za karakte11izaoiju 2lapadnoevropske likovne umjetnosti od ... prvi značajni zahvat u arhitekturi na dalmatinskom tlu u kome bi bilo moguće nazrijeti diskretne klice novog likovnog hnijenja.2) II U svojoj knjizi o umjetnosti u Dalmaciji u 17.

POVEZANE KNJIGE