Prijevodne tehnologije

Prijevodne tehnologije - Vintar, Špela | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vintar, Špela
DIMENZIJA
9,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Prijevodne tehnologije.pdf
ISBN
9393593781414

OPIS

Prijevodne tehnologije autorice dr.sc. Špele Vintar, redovite profesorice na Odjelu za prevoditeljstvo Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani. Njezin je istraživački i pedagoški rad s prijevodnim tehnologijama započeo još 1998. kada su alati za računalno potpomognuto prevođenje bili novost, a otad je svoja znanja o tehnološkim novinama prenosila studentima prevoditeljskog smjera tijekom predavanja na ljubljanskom sveučilištu, ali i studentima u Grazu, Zagrebu, Berlinu, Bruxellesu, Münchenu, Rijeci, Zadru, St. Johannu i drugdje tijekom brojnih gostovanja, seminara i ljetnih škola. Knjiga je nastala kao rezultat dugogodišnje suradnje agencije STENTOR s akademskom zajednicom, a svrha joj je potaknuti prevoditelje na praćenje razvoja prijevodnih tehnologija koje u profilu suvremenog prevoditelja zauzimaju sve važnije mjesto. Osim studentima i nastavnicima, knjiga će i širem krugu zainteresiranih moći poslužiti kao vodič u dekodiranju i tumačenju prijevodnih tehnologija, a nadamo se da će potaknuti i jezične inženjere na izgradnju kvalitetnije infrastrukture za analizu i obradu hrvatskoga jezika.

Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti. PRIJEVODNE TEHNOLOGIJE - špela vintar (137983) - Kako biste mogli pristupiti vašim podacima, promijeniti ih ili nastavili kupovinu, molimo Vas da popunite slijedeće. Prijevodne tehnologije.

... Ako želite primati izbor aktualnih informacija iz područja kulture, medija i društva, prijavite se na naš newsletter. Informacije o kolegiju Jezik Književno prevođenje i prijevodne tehnologije Predavanje pod naslovom „" održat će profesorica Johanna Monti s Odsjeka za računalnu lingvistiku Sveučilišta „L'Orientale" u Napulju. Predavanje će tematski biti podijeljeno u dva dijela: Tehnologija je razvoj i primjena alata, strojeva, materijala i postupaka za izradu nekoga proizvoda ili obavljanje neke aktivnosti; također i znanost koja proučava primjenu znanja, vještine i organizacije u provedbi nekoga procesa.

POVEZANE KNJIGE