Kristalno zvono

Kristalno zvono - Božić, Mirko | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Božić, Mirko
DIMENZIJA
9,16 MB
NAZIV DATOTEKE
Kristalno zvono.pdf
ISBN
8795143024701

OPIS

Miris kolača i hrane onaj je koji će nas najčešće, kao kod Prousta, odvesti u djetinjstvo, razbuditi lijepa i manje lijepa sjećanja, u nama rasplamsati neke zatomljene emocije. Majčina kuharica, zapisana u tipičnom socijalističkom rokovniku, prepuna recepata za sva obična, svakodnevna jela, za kolače koji su se radili o slavljima ili da se u kući ima nešto slatko, Mirku Božiću poslužila je kao okidač da ispiše niz pripovijedaka o rodnome Mostaru, o obitelji, odrastanju, o sebi. Pjesnički zaigran, poput djeteta pred bombonijerom, autor svakim novim okusom, svakom poslasticom uranja dublje u sjećanje te rekreira svijet izgubljen u vihoru rata i bolesti. Ovaj složenac pred čitateljem se otvara kao rasuti roman, kao poznata priča jer ona je jednako posebna i univerzalna priča o sazrijevanju i shvaćanju svijeta oko sebe. Poput kolača, brižno pripravljanog, posluženog s ljubavlju Kristalno zvono postaje najljepši i najtrajniji spomen koji umjetnik može sagraditi majci te darovati gradu djetinjstva.

visina 13 cm, otvor zvona 6 cm. Mirko Božić: Kristalno zvono, Fraktura, Zaprešić - Synopsis, Sarajevo 2017. Urednik: Seid Serdarević.

Materijal: Kristal Detaljno stanje: Odlično Originalnost: Original Kulturno dobro: Predmet koji prodajem nije kulturno dobro ili ovlašćena institucija odbija pravo preče kupovine Zvono od kristala, h 12cm otvor 6 cm. kristalno zvono kristalno zvono, prijatnog zvuka u odliČnom stanju. visina 13 cm, otvor zvona 6 cm. Mirko Božić: Kristalno zvono, Fraktura, Zaprešić - Synopsis, Sarajevo 2017.

POVEZANE KNJIGE