Željezna kuća

Željezna kuća - Hart, John | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hart, John
DIMENZIJA
10,65 MB
NAZIV DATOTEKE
Željezna kuća.pdf
ISBN
2967931077624

OPIS

John Hart je u „Željeznoj kući“ napisao izvrsnu knjigu. Ne samo izvrstan triler, već i životnu priču o dva brata čije su se sudbine razišle u ranoj mladosti. Michael i Julian uzdizani su kako siročići u domu za napuštenu djecu u Sjevernoj Karolini. U Željeznoj planini, kako se zove ovo mračno sirotište, život djece iznimno je težak, posebno dječacima koji su osjetljive prirode. Julian, dječak vrlo delikatne mentalne konstitucije koja je na rubu genijalnosti, uspijeva preživjeti jedino uz pomoć svojeg čvršćeg brata Michaela. No, život je život i ne traži previše razloga za razdvajanje i onih najbližih. Kada jedan dječak završi ubijen u domu, Michael preuzima odgovornost i odlazi iz tog pakla, na isto tako nemilosrdne ulice New Yorka. Julien uspijeva preživjeti i dolazi dan kada ga posvoji jedna obitelj.Iako zvuči kao obiteljska drama, triler tek počinje – i to kakav! Michael se u New Yorku snalazi kao štićenik Otta Kaitlina, vrlo moćnog mafijaškog šefa. U Michaelovoj prirodi je da brzo uspijeva biti desna ruka Otta i njegov uspon počinje. Otto ga na neki način „usvaja“ i polaže puno u njega. Michael postaje mašina za ubijanje i čini se da će cijeli grad biti njegov. No, stvari se kompliciraju nakon Ottove smrti kada njegov pravi sin, Stevan, shvati da je on na drugom mjestu. I tada kreće njegova krusada da Michaela skine s trona. Michael se zaljubljuje u jedinu ženu u svom životu koja ga je inspirirala da postane nešto drugo osim hladnokrvnog egzekutora. No, mafijaški svijet ne priznaje odmetnike, iz njega se izlazi jedino u horizontalnom položaju s dodatkom olovnih ukrasa po tijelu. Roman je napisan prekrasnim stilom koji se rijetko sreće u trilerima. Tomu vjerojatno pomaže isprepletenost obiteljske situacije braće koja pokušavaju preživjeti u ponoru svijeta bez roditelja, ali i vrhunska karakterizacija Stevana koja eksplodira u njegovoj želji za „osvetom“. Gotovo dickensovska atmosfera u domu za djecu opisana je toliko atmosferično da čitatelj stalno osjeća jezu nezaštićenosti djece i beznađe takve sudbine. Također, kada pratimo živote ova dva, nevjerojatno različita brata, shvaćamo koliko su oni stvarni ljudi, a ne samo likovi iz knjige. Osim odličnih obrata koji nas očekuju kroz roman, tu su i teme iskupljenja, kada, primjerice Michael upozna ženu koja dodirne njegove osjećaje. U svakom slučaju, ovo je izniman roman. Gotovo nevjerojatan za žanr trilera i svakako ga se isplati pročitati. Nadamo se da će izdavač ubrzo prevesti još koju knjigu Johna Harta i time obogati ponudu na tržištu knjiga.

KROVOVI, LIMARIJA Drvene nadstrešnice, ... CIJENA, ŽELJEZNA GRADA ZA STEPENICE, Željezne ograde, čelik, Zagreb-dio 2025 KN do 3375 KN CIJENA, IZRADA I MONTAŽA ŽELJEZNE OGRADE , Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Željezna kuća autora Hart, John.

IZRAELSKA vojska i policija srušile su u noći s utorka na srijedu u istočnom Jeruzalemu kuću Palestinca koji se u listopadu automobilom zabio u tramvajsku stanicu pri čemu su poginule dvije osobe, objavila je vojska. Kuća Sarajevo Stari Grad-može stan u račun, Stari Grad, NOVO-useljivo !!! 3 stana, 3 garaže, posl.prostor, vlastiti parking, bašta,... Za korištenje OLX.ba potrebno je da uključite JavaScript u Vašem Internet pregledniku, ili da instalirate novu verziju Internet preglednika. Planthouse.hr Nakon mnogo godina prikupljanja iskustava i uzgoja sadnica ukrasnog i egzotičnog bilja , 2015.

POVEZANE KNJIGE